7În Valea Jiului sunt 5 scoli fãrã aviz de functionare si 8 grãdinite dintr-un numãr total de 10.  Aceste unitãti nu functioneazã în spatii proprii ori nu sunt structurate conform reglementãrilor europene.

Peste 90% din unitãtile de învãtãmânt din tot judetul Hunedoara îndeplinesc toate normele de igienã. În Valea Jiului, însã, cateva dintre acestea nu au avizul sanitar de functionare si nici nu-l vor avea.

“ Nu sunt autorizate pentru cã multe au si grupe de prescolari si nu se asigurã circuite separate pentru scolari si prescolari si de asemenea, nu se asigurã grupuri sanitare corespunzãtoare vârstei copiilor, la fel, separat pentru scolari si prescolari ” ,a declarat Cecilia Birãu, director adjunct DSP Hunedoara.

De altfel, Valea Jiului nici la capitolul grãdinite nu stãm bine, ci din contrã. “ Din 10 grãdinite neautorizate, 8 sunt din Valea Jiului.

Cele mai multe sunt la parter de bloc, sunt aglomerate si, de asemenea, grupurile sanitare nu sunt corespunzãtoare ”, a mai spus Cecilia Birãu.

Elevii si prescolarii trebuie sã înceapã orele în data de 16 septembrie, asa cã pânã atunci, în unitãtile de învãtãmânt se mai încearcã realizarea unor reparatii si igienizãri pe ultima sutã de metri.

Luiza Andronache