Presedintele PDL Hunedoara, Dorin Gligor: „Campaniile electorale pe galeti si pe plicuri sunt un afront la adresa democratiei”.

Presedintele PDL Hunedoara, Dorin Gligor, este pregatit de o campanie electorala. Cu mesaje corecte, si nu crede ca este corecta ideea de generalizare si de abordare unilaterala a clasei politice din Romania.

„Nu putem trai intr-o continua generalizare. Generalizand, astazi clasa politica nu poate lua nici macar la bacalaureat o nota de trecere, dar speranta redresarii vine tot dintr-o clasa politica, una ce trebuie sa fie corecta. Simt acum, in perioada preelectorala, o lupta de discreditare a unui comportament politic corect. Se „trage” din orice directie, iar asta e doar o atitudine pompieristica cu care cred unii ca vor atrage voturi. Eu aleg, cu riscurile de rigoare, o campanie pe mesaje corecte, pe asumare de responsabilitati.”,  a declarat Dorin Gligor

Presedintele PDL Hunedoara s-a detasat de campaniile electorale cumparate si lipsite de actiuni responsabile, care nu fac altceva decat sa discrediteze insasi democratia.

„Nu vreau sa mai aud de campanii electorale pe galeti si pe plicuri. Aceste variante, si asta este demonstrat, sunt un afront la adresa democratiei. In anii ` 90 – 2000 exista o politica prin care sa discreditam insasi democratia. Acum vorbim de o politica mincinoasa, care se face in Romania, prin care se discrediteaza politicianul, institutia politicianului. Lucrurile trebuie privite  pragmatic, fiindca nu putem sa distrugem tot si sa nu punem nimic in loc. Solutiile pentru redresarea si modernizarea  Romaniei, atat in plan economic cat si in plan social, se vor realiza tot cu ajutorul unei clase politice, dar una cu un comportament corect.”, a mai spus Gligor.

Totodata, Dorin Gligor  considera ca, de multe ori clasa politica  si-a urmarit doar propriul interes, fapt ce a dus la accentuarea neincrederii cetatenilor in politicieni.

„Din pacate, in Romania post-revolutionara clasa politica a facut legi pentru ea si nu pentru cetatenii Romaniei. Legislatia pentru algerile prin vot uninominal s-a facut cu trei luni iainte de alegeri. Eu cred ca poti sa castigi increderea electoratului numai dupa ce ti-ai creat o notorietate. Ori, intr-o lume bazaza pe neincredere, in 3 – 6 luni de zile nu poti castiga increderea si nu poti dobandi notorietatea dorita. Cand voteaza, cetateanul te investeste cu incredere. Cetateanul voteaza. Demersul nu se opreste insa aici. El plateste si taxe pentru institutiile statului. De multe ori, acestea nu-si fac datoria si atunci, unii politicieni – care au inselat printr-un blat, troc facut cu aceste institutii – mai castiga un mandat. Asta a fost regula  generala pana acum.”, a mai spus presedintele PDL Hunedoara.

Marius MITRACHE