11Cei de la Apele Române Craiova au scos la licitatie o lucrare de regularizare a pârâului Maleia, de la Petrosani, care trebuia sã se execute urgent. Aici, situatia  era destul de gravã, în conditiile în care câteva case riscau sã fie luate de ape la o ploaie mai serioasã, iar pe alocuri malul s-a erodat foarte mult.

S-a fãcut o licitatie la Apele Române Craiova  la care s-au prezentat 9 firme, iar în urma procedurii de evaluare s-a si desemnat câstigãtorul, asa cã în prezent, lucrãrile sunt în curs de executie.  “ Se lucreazã de circa douã sãptãmâni la regularizarea pârâului Maleia”, ne-a declarat Sorin Corici, seful Sistemului Hidrotehnic Petrosani.

Aici este  vorba de doi km de mal în amonte de INSEMEX, iar în prima fazã se fac 780 de metri în regim de urgentã. În urma ploilor din vara trecutã au avut loc eroziuni serioase de mal, iar în cazul în care licitatia s-ar fi contestat si lucrarea întârzia  sã înceapã, aici ar fi fost o mare problemã pentru familiile care au casele construite aproape de mal.

Luiza Andronache