10Locatarii blocurilor care fac parte din Asociatia de Proprietari nr. 1 Carpati vor sã vadã ce destinatie au avut banii achitati de ei. Oamenii au solicitat sprijinul Compartimentului Asociatii de Proprietari din cadrul Primãriei Petrosani.

Dupã ce presedintele Asociatiei de Proprietari nr. 1 Carpati s-a îmbolnãvit grav si a fost necesarã înlocuirea lui, oamenii care fac parte din aceastã asociatie vor sã afle ce s-a întâmplat cu banii lor. Existã suspiciuni cum cã o parte a banilor plãtiti de locatari nu a mai ajuns la furnizorii de utilitãti, asa cã pe fir au intrat reprezentantii Compartimentului Asociatii de Proprietari din cadrul Primãriei Petrosani. “Am primit  o solicitare de la Asociatia 1 Carpati, pe care urmeazã sã o verificãm. Din câte stiu aceasta este prima solicitare de acest fel”, a declarat primarul muinicipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi. Nemultumirile locatarilor au rãbufnit dupã ce, în luna iunie, au rãmas fãrã apã potabilã la robinete, din cauza facturilor neachitate. Potrivit datelor oficiale, numai cãtre ApaServ Valea Jiului SA suma restantã se cifreazã la 120.995 lei, dar tot prin asociatie se mai achitã si termoficarea, pentru cine mai este racordat la sistemul centralizat de încãlzire.  Acum, locatarii blocurilor cuprinse în aceastã asociatie se tem cã au plãtit degeaba si cã banii lor nu au ajuns acolo unde ar fi trebuit si din acets motiv au cerut sprijinul oficiailor din administratia publicã.

Potrivit raportului de activitate, în decursul anului 2012, Compartimentul Asociatii de Proprietari a consiliat si rezolvat împreunã cu asociatiile de proprietari o serie de probleme care decurg din activitatea asociatiilor si au fost acordate îndrumãri si informatii pentru înfiintarea a 15 noi asociatii. De precizat cã reprezentantii acestui Compartiment pot interveni doar la solicitarea locatarilor.

Carmen Cosman