9Ba e caniculã, iar pepenii se coc la umbrã, ba plouã de bãltesc sub apã. La toate se adaugã si sãrãcia oamenilor,iar vânzãtorii de lubenitã aproape cã nu mai cred cã îsi vor scoate investitia.

Au fost zile toride si au îndurat temperaturi extreme, iar acum de câteva zile plouã si le inundã tarabele. Vânzãtorii de lubenitã de pe centura Petrosaniului se luptã cu intemperiile si la toate acestea se adaugã si puterea scãzutã de cumpãrare a oamenilor. Aproape cã nu le vine sã creadã cã vor avea profit. „Vânzarea,. anul acesta, a mers mai prost. Puterea de cumpãrare e din ce în ce mai slabã. oamenii nu mai au bani. E problemã si de temperaturã. Când e cald, când e ploaie nu se vinde. Am sase sãptãmâni de când stau aici, e marfa mea. Foarte greu a mers anul acesta si nu stiu dacã îmi scot investitia”, spune o vânzãtoare din Dãbuleni. „Nu sunt bani, iar al doilea motiv e timpul aiurea si cam atât, plus ploile”, spune un alt producãtor venit cu lubenite la Petrosani.

Vânzãtorii nu sunt multumiti nici de conditiile în care stau. Nu au toalete si dorm pe unde apucã, dar sperã ca mãcar sã scoatã profit. „Ce sã zic? Nu e apã, nu sunt WC-uri, dar mai putin conteazã, pânã la urmã ne adaptãm, numai vânzarea sã meargã”, spun comerciantii. Altii, însã, sunt ironici si nici nu mai sperã sã se facã ceva pentru ei. „Sunt foarte bune, extraordinar de bune conditiile. Nu vedeti?”, afirmã alt vânzãtor.

Comerciantii de lubemnite stau, an de an, la soseaua de centurã a municipiului Petrosani, dar sustin cã în acest an au fãcut vânzare mai mult cu cei care au tranzitat orasul, decât cu localnicii.

Diana Mitrache