Societatea de apã din Valea Jiului nu poate subventiona, deocamdatã, pretul apei potabile. Anul trecut s-a luat în discutie acordarea unei subventii de 5 procente la facturile de la apa potabilã pentru persoanele din categoriile vulnerabile. Bani existã în bugetul Consiliului Judetean Hunedoara, însã nu existã o bazã legalã.

”În bugetul Consiliului Judetean sunt prinsi bani pentru subventionarea cu 5% cum a promis presedintele Consiliului Judetean. Banii existã dar încã nu am dat de un cadru legal prin care sã putem face acest lucru. Am avut discutii si cu presedintele si dacã absolut toti operatorii din România au mãrit pretul apei cu 10%,SC ApaServ Valea Jiului este singura din tara care nu a  mãrit pretul apei cu nici mãcar un leu. Functionãm pe criterii economice si în anul 2013 tariful la apã în Valea Jiului nu va fi mãrit”, a declarat directorul SC ApaServ Valea Jiului, Costel Avram.

Dacã va fi identificatã o bazã legalã pentru subventionarea pretului la apa potabilã, de aceste reglementãri vor beneficia persoanele din categoriile defavorizate.

”Existã pe marginea Ordonantei 41 care a existat în Valea Jiului si în care a mai fost odatã subventionat pretul la apã. De acei 5% beneficiau familile care aveau venitul lunar de maxim 1000 de lei pe lunã. Ei nu au plãtit apã dar având în vedere cã anul trecut am fãcut împreunã cu primãria municipiului Petrosani bransamente individuale, cei care nu plãtesc apa nu au apã”, a declarat sursa citatã.

În momentul de fatã metrul cub de apã potabilã este printre cele mai ieftine din tarã. Mai mult, reprezentantii societãtii de apã spun cã nu vor mãri pretul apei.

Monika BACIU