CFR cãlãtori a recurs la adaptarea circulatiei trenurilor cu prilejul Sãrbãtorii de Sfânta Maria. Astfel, în data de 15 august 2013, pentru preluarea fluxului de pasageri estimat cu ocazia Sãrbãtorii Adormirii Maicii Domnului – Sfânta Maria Mare, vor circula suplimentar mai multe trenuri.

Unul dintre traseele adaptate vizeazã si traficul prin Valea Jiului, pentru credinciosii care vor vrea sã meargã la Mãnãstirea Lainici, din Defileul Jiului.

Potrivit unui comunicat remis de CFR, îsi vor prelungi circulatia pe ruta Târgu Jiu – Petrosani trenul InterRegio 1827 Caracal (pl. 07.20) – Târgu Jiu (pl. 09.48) – Petrosani (sos. 11.10) si InterRegio 1828 Petrosani (pl. 12.30) – Târgu Jiu (pl. 13.48) – Caracal (sos. 16.15). Tot cu acest prilej se fac modificãri si pe ruta spre si dinspre centrul de pelerinaj din Ardeal, de la Mãnãstirea Nicula, ori spre localitatea Cacica din Moldova.

Înainte de efectuarea cãlãtoriei, CFR Cãlãtori recomandã tuturor pasagerilor sã se asigure cã au achizitionat bilet pentru a evita taxarea suplimentarã în tren si/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementãrilor în vigoare. Vã reamintim cã, la cumpãrarea biletelor, se poate plãti o sumã semnificativ mai micã decât tariful standard, utilizând ofertele comerciale care acordã reduceri la transport:

· 10%, pentru cãlãtoriile dus-întors

· 25% în baza cardului TrenPlus

· 5% la cumpãrarea biletelor online

· 7,85% la cumpãrarea de la terminalele ZebraPay.

Diana Mitrache