9A slujit cuvântul  Domnului zeci de ani, a ajutat sute de sãraci si s-a implicat activ în viata socialã si culturalã a municipiului Petrosani si acum a fost rãsplãtit. Preotul Octavian Pãtrascu va primi titlul de cetãtean de onoare al urbei pe care a îndrumat-o în tot acest timp.

Toatã viata a fost preot, a ridicat o bisericã a minerilor si a adus la Petrosani o parte din moastele Sfintei Varvara. A creat un centru social la bisericã si ajutã zilnic sute de nevoiasi, iar ca membru fondator al Pro Urbis s-a implicat în viata comunitãtii. Acum pãrintele Octavian Pãtrascu a adus în oras o stânã pe care a transformat-o în muzeu si pentru toate acestea a fost rãsplãtit de edilii locali. „Activitatea pãrintelui Pãtrascu, atât din punct de vedere al aspectului religios, dar si al celui social si pentru ce a fãcut

dumnealui de-a lungul timpului pentru comunitatea din Petrosani, dar si pentru pãstrarea traditiilor si pentru copiii nevoiasi, l-au îndreptãtit pe pãrinte sã primeascã acest titlu din partea Consiliului Local al Municipiului Petrosani”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primar Petrosani.

Pãrintele va primi distinctia într-un cadru festiv. Asta dupã ce joi, la Petrosani, proiectul de hotãrâre initiat de primarul Tiberiu Iacob Ridzi a fost aprobat.

„Probabil cã luna aceasta vom organiza o festivitate în cadrul cãreia va primi aceastã distinctie”, a mai adãugat primarul din Petrosani. Municipiul Petrosani are aproximativ 100 de cetãteni de onoare, printre acestia numãrându-se si salvatorii minieri decorati chiar si de Presedintie.

Diana Mitrache