11Exploatãrile forestiere încã mai cauzeazã prejudicii celor de la societatea de apã. ApaServ Valea Jiului împreunã cu Garda de Mediu a întreprins mai multe controale în ultimele luni la cei care detin exploatãri forestiere în zona Taia-Jiet.

În urma verificãrilor, multi dintre tapinari au remediat problemele, iar altii nu.

”Mai sunt probleme în continuare, dar problemele s-au diminuat cosiderabil în sensul cã pe ei si multumesc celor de la Gardã de Mediu care tot timpul au rãspuns si au fost alãturi de noi si acesta este motivul care a dus la diminuarea acestor probleme”, a declarat Costel Avram, directorul general al SC ApaServ Valea Jiului. Faptul cã tapinarii transportau bustenii prin cursurile de apã a dus la cresterea turbiditãtii, iar acest lucru a costat.

”A costat foarte mult, din cauza faptului cã turbiditatea a fost foarte mare în unele locuri a trebuit sã oprim apa si pânã la urmã nu costul a fost problema ci timpul pierdut si oamenii”, a mai precizat sursa citatã. Mai multe societãti care au ca obiect exploatarea lemnului au fost amendate de Garda de Mediu în cursul lunilor trecute.

Monika BACIU