Actele de vandalism par cã nu se opresc în Valea Jiului. Zilnic sau mai bine zis în fiecare noapte se incendiazã cosuri de gunoi, se rup bãnci si se furã chiar flori din rondurile frumos aranjate de asistatii sociali. 

Anumite persoane, pline de teribilism mai ales noaptea, pentru cã ziua îsi pierd curajul, periodic îsi mãsoarã forta si îsi descarca nervii unei vieti anoste si plinã de neputintã prin faptul cã “se  iau la trântã cu mobilierul stradal”.  Primãriile trebuie mereu sã scoatã bani din buzunar pentru înlocuirea pubelelor incendiate de piromanii nefericiti, care niciodatã nu sunt prinsi.  Bãncile, la fel, sunt rupte, degradate, smulse, asta pe când patrulele de politie mixte se presupune cã sunt permanent în teren.

ªi, paradoxul în aceste situatii este nu doar cã oamenii legii sunt incapabili sã-i prindã pe vandali, dar nici nu stiu cu cine au de-a face. Asta în conditiile în care la Petrosani, cel putin, vorbim de implementarea unui sistem de supraveghere video, în zona  centralã, cel putin.  Autoritãtile locale privesc neputincioase cum dimineata mai dispare câte un cos de gunoi sau cum zace rupt pe trotuar.

2-1“De curând am dat comandã de bãnci si cosuri de gunoi pentru a le înlocui pe cele deteriorate. Frecvent constatãm cã acestea sunt distruse”, ne-a declarat Dorina Nitã, viceprimar Municipiul Petrosani. Pânã acum niciun rãufãcãtor nu a fost

identificat de fortele de ordine, iar despre sanctiuni nici nu poate fi vorba. Tot ce le rãmâne primãriilor în acest caz este sã înlocuiascã cu bani publici toate cosurile de gunoi si mobilierul stradal distrus. Mereu!

Luiza Andronache