8300 de hidranti în Valea Jiului. Societatea de apã din Valea Jiului a inventariat hidrantii, iar o parte dintre acestia au fost reparati.

Aglomeratiile mari de case si cotete, cum sunt în coloniile din fiecare oras, sunt locurile cele mai vulnerabile si acolo sunt si probleme cu hidrantii.

”În Valea Jiului existã aproximativ 300 de hidranti dispusi în diverse locuri. Sunt functionali aproape toti, existã probleme la un numãr de vreo 40 de hidranti. Probleme înseamnã cã sunt mici scurgeri pe care acestia le au, dar functioneazã într-o formã sau alta. Am avut o campanie de reparare a hidrantilor, am reparat peste 80 de hidranti. Împreunã cu Inspectoratul de Pompieri am fãcut si un inventar periodic, acestia au hãrti si le comunicãm orice mãsurã luãm în sensul cã îi reparãm sau facem diverse actiuni pentru functionarea corectã a hidrantilor”, a declarat Florin Donisã, director tehnic

SC ApaServ Valea Jiului.

Pompierii sunt informati despre situatia din teren si atunci când sunt probleme, stiu de unde se pot aproviziona cu apã. ”Detasamentele de Pompieri au sarcinile foarte bine împãrtite. Au oameni care stiu fiecare zonã si fiecare hidrant cu probleme sau nu. Nu am avut situatii în ultima perioadã”, a mai precizat sursa citatã. Potrivit reprezentantilor de la societatea de apã hidrantii se defecteazã, în special, pe timpul iernii când se înâlneste fenomenul de înghet-dezghet. Mai mult, potrivit unor noi reglementãri, în zonele în care existã retea nouã de apã este prevãzutã montarea hidrantilor la fiecare 100 de metri.

Monika BACIU