9”Ion fãrã de tarã”, cum a fost numit Radu Sorin dupã ce a fost ”împins afarã” de la PSD Petrosani cu câtiva ani în urmã, se va întorce la izvoare. Cel putin asa doreste, doar cã Aninoasa îl vrea în continuare, dar si parte din cei de la Petrosani. Toamna va hotãrî…

Rãmas ca ”Ion fãrã de tarã”, cu câtiva ani în urmã, prof.univ.dr. ing. Radu Sorin, un social-democrat autentic, a fost adoptat de organizatia PSD Aninoasa. A fãcut parte din colectivul de la Petrosani, dar, spun surse din PSD, a fost practic împins afarã în perioada când multi intelectuali de aici, cu oarecare notorietate, au fost îndepãrtati printr-o formã sau alta care mai de care mai ingeniosã.

Si cum, în Aninoasa, viata politicã s-a diluat considerabil, ca o consecintã a ”decesului” economic al orasului din fundãturã, cum mai este numitã Aninoasa, mai volte voci social-democrate s-au ridicat disputându-si oameni care au crescut politic singuri, practic fãrã rampa de lansare, cum sunt considerate organizatiile locale si functiile ocupate de acesti oameni în interiorul lor. Aceste voci considerã cã aducerea lui Radu Sorin, spre exemplu, la Petrosani ar fi un câstig considerabil de ambele pãrti – om si organizatie. Cu Radu Sorin se conlucreazã perfect, spun cei de la Aninoasa, si în plus, profesorul nu s-a jenat niciodatã sã spunã cã face parte din organizatia cea mai micã a Vãii Jiului, care se stinge pe zi ce trece prin plecarea oamenilor spre alte zone unde îsi pot câstiga existenta.

”Cei de la Aninoasa ar dori sã rãmân aici pentru cã am lucrat bine împreunã. Este o idee plecarea mea la Petrosani, dar trebuie sã discut înainte cu presedintele Rãdoi (de la Aninoasa, n.n.) si presedintele Rus (de la Petrosani, n.n.), dupã perioada concediilor. Am dorit mai demult sã fac acest pas, dar pentru a nu crea discutii cã mi-as dori vreo functie la nivel de organizatie, am lãsat sã se desfãsoare alegerile din interiorul partidului. Da, am avut niste discutii privind mutarea mea la Petrosani, dar probabil pe undeva prin toamnã le vom continua” – a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin.

Datoritã rezultatelor profesionale, dar si datoritã atitudinii fatã de comunitate, Radu Sorin a fost numit în conducerile administrative ale unor societãti publice sau private care par multumite de contributia sa pe acest palier.

Ileana Firtulescu