”Asa cum trupul are nevoie de hrana, spiritul are nevoie de cultura si daca spiritul este bolnav, trupul ti se va prabusi”

Cultura are o viata grea in vremuri de criza, dar mai ales cand sustinatorii considera ca altele sunt prioritatile.  Si totusi…

Asociatia Cultulala ”Les Amis de la France” din Petrila, cu eforturi deosebite, isi implineste menirea. A adunat in jurul sau copii si tineri de exceptie cu care a uimit pe fratii nostri latini – francezii. Pentru aceasta saptamana Asociatia a pus la cale o expozitie de arta fotografica. De fapt doua, intr-una.

Este vorba de ”Ipostaze” surprinse de tanarul Vald Theodor Ciontescu si ”Apa&Iarna”. Autori:  Ioana-Alexandra Bratescu, Vlad-Theodor Ciontescu, Denisa Aura Cretescu, Kristina Monika Fodor, Dragos Terteci Popescu, Alerxandra Ramona Rusu, Cosmin Stanciu si Ioana Victoria Szocs.

”Aici, in sediul asociatiei, nu sunt “niste perechi de papuci – intr-o sala de clasa…” Ieri, am rabdat de foame impreuna, da’ am pus la cale un dublu vernisaj foto… A meritat – vorba cronicarului –

osardia… Nu ne credeti??? Veniti la vernisaj” – a declarat Ionel Zmau, presedintele fondator al Asociatiei Culturale LES AMIS DE LA FRANCE  Petrila.

Expozitia va avea loc vineri, 2 martie 2012, ora 16,00, la Mediateca Francofona Jean Monnet  Petrila.

Ileana FIRTULESCU