SAMSUNGNu mai stiu cum sã îsi facã treaba. Mãturãtorii au ajuns sã fie huliti de localnicii, care, din cauza caniculei, nu mai suportã praful. Abia au iesit la mãturat strãzile si au si fost pusi sã stea în repaus. Mãturãtorii nu sunt agreati aproape deloc de oamenii aflati în trafic.

Imediat ce îsi încep munca, ei sunt huliti si pusi sã stea în pauzã. Asta din cauza prafului pe care îl fac cu mãturile, însã, ei spun cã nu au cum sã procedeze altfel. „S-a legat o femeie de mine. Cã dau cu mãtura si se face praf si le murdãresc masinile. Eu nu sunt vinovatã. Unde mã pune seful, acolo fac treabã. Cã m-a pus sã nu fac, pânã nu pleacã cu masina din locul în care mãturam. Mi-a zis sã nu fac praf cã îi murdãresc masina”, spune o femeie, în timp ce alti angajati la mãturã aprobã cã asta li se întâmplã zilnic de când e foarte cald afarã. Mãturãtorii sunt scosi pe strãzi încã de la primele ore, iar sefii lor spun cã fiecare îsi respectã programul, iar praful este, în opinia celor din primãrie, inerent. „La noi nu au ajuns reclamatii în acest sens, dar va trebui ca si noi sã ne facem programul nostru sãptãmânal si zilnic de mãturat stradal si pietonal, asa cã nu se pot împotrivi mãturatului. Dacã deranjeazã pe cineva cã se mãturã pe stradã, e problema lui. Asta este!”, spune Daniel Visan , direcorul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat din  Petrosani.

SAMSUNGTemperaturile ridicate si praful nu fac casã bunã, iar ideea de a curãta strãzile pe timpul noptii nu poate fi aplicatã la noi. Asta pentru cã angajatii care mãturã ar trebui sã fie remunerati corespunzãtor si chiar sã primeascã sporuri de noapte.

Diana Mitrache