9Tone de stânci s-au prãbusit, sâmbãtã seara, pe DN 7A blocând pe un sens de mers aceastã cale de legãturã dintre judetele Hunedoara si Gorj sau Vâlcea pentru zilele în care Defileul Jiului este închis pentru lucrãri de reparatii.

Incidentul a avut loc în jurul orei 22:00, la intrarea în Cheile Jietului, si, din fericire, nici un autovehicul nu a fost prins de prãbusirea masivã de stânci. Politistii au asigurat imediat perimetrul si au semnalizat

corespunzãtor zona, iar un echipaj format din trei oameni de la Serviciul de Pompieri Petrila, ajutati de un IFRON al firmei de interes local Edil Urban Petrila. Se pare cã incidentul s-a produs din cauza trepidatiilor produse de masinile care tranziteazã zona, mai ales în zilele în care traficul auto este închis pe Defileul Jiului, dar si a ploilor din ultima perioadã. Drumul national a fost degajat, însã oricând astfel de probleme pot sã mai aparã mai ales cã peretii versantilor nu sunt asigurati cu ziduri de sprijin sau plasã, asa cum se întâmplã pe alte portiuni de drumuri nationale.

9-1DN 7 A face legãtura între Valea Jiului si judetul Vâlcea pe ruta Voineasa, dar si cu judetul Gorj, prin Transalpina.

Carmen Cosman