Avize necesare pentru constructia microhidrocentralei de pe Taia. Administratia localã de la Petrila are de întocmit anumite acte pentru a demara lucrãrile la constrcutia microhidrocentralei de pe Taia.

”Microhidrocentrala de pe Tãia, chiar sãptãmâna trecutã a fost proiectantul de la ENEL împreunã cu viceprimarul orasului pentru a stabili traseul liniei electrice de la microhidrocentrala pânã la statia de 110KV de la mina Lonea, se lucreazã la cele douã captãri de la Valea Popi si spre Auselu si se fac demersuri pentru avizarea sãpãrii si montare a retelei microcentralei, a fost respinsã de cãtre minister, se reface si sperãm cã în datã de 1 august sã putem efectiv sã începem sãpãturile si montarea conductei de aductiuni”, a declarat primarul orasului Petrila, Ilie Pãducel.3-1

Din cauza unor erori din documentatie, a fost necesarã reîntocmirea actelor pentru obtinerea tuturor avizelor. ”Nu a fost întocmitã documentatia în mod corespunzãtor de cãtre Directia Silvicã Judeteana si Regia Nationalã a Pãdurilor, a respins si a cerut sã fie refãcutã aceasta documentatie”, a mai spus edilul.

Banii care ar rezulta de pe urma acestei investitii vor fi folositi la plata iluminatului public. Doar pentru iluminatul public de pe raza localitãtii, cei din administratie plãtesc aproximativ 50.000 de lei lunar, în lunile din varã.

Monika BACIU