6Accident rutier pe DN 7A. Un accident rutier soldat cu o victimã a avut loc, miercuri, pe drumul national 7A, care leagã municipiul Petrosani de judetul Vâlcea. Un conducãtor auto a acrosat un autoturism care circula regulamentar pe directia Voineasa – Petrosani. În urma accidentului conducãtorul auto din Dolj a fost rãnit si ambele masini au fost avariate.

”Din primele constatãri la fata locului se pare cã conducãtorului autoturismului Skoda Fabia ce se deplasã din directia Petrosani cãtre Voineasa a pierdut controlul volanului într-o curbã la dreapta, a pãtruns pe contrasens si s-a tamponat frontal cu un autoturism Volkswagen Passat care se deplasa regulamentar din directia opusã. În urma impactului a rezultat avarierea celor douã autoturisme si rãnirea usoarã a conducãtorului din autoturismul Volkswagen Pasat. Ambii conducãtori auto au fost testati cu aparatul alcool-test rezultatul fiind negativ. Urmeazã sã recoltãm probe biologice de sânge în vederea stabiliri alcolemiei”, a declarat Daniel Vamvu, agent sef principal 6-1Politia Rutierã Petrosani. Conducãtorul autoturismului înmatriculat în judetul Dolj a fost transportat la Spitalul de Urgentã din Petrosani. ”A fost adus un bãrbat de aproximativ 48 de ani, constient, cooperant, dar cu un traumatism cranio-facial cu o plagã contuzã frontalã., afirmativ cu amnezie retrogradã, adicã nu stie ce s-a întâmplat. Se fac investigatiile necesare. Se va hotãrî ulterior dacã va rãmâne internat”, a declarat medicul de gardã de la UPU-SMURD Petrosani, Monica Ciugulea. Traficul în zonã a fost blocat mai bine de o orã pânã când ambele autoturisme au fost îndepãrtate de pe carosabil. În tot acest tim, soferii care folosesc acest drum pentru a ajunge în sudul tãrii au stat si au asteptat.

”De mai bine de o orã stau si astept. Defileul e blocat, aici e accident, asta este”, spune conducãtorul unui autoturism.

Pompierii Detasamentului din Petrosani au înlãturat ambele masini de pe carosabil, iar traficul a fost redeschis circulatiei.

Monika BACIU