8Am simtit cã trebuie sã fac aceste precizãri. Nu este normal cã munca echipei MONDO sã fie pusã sub semnul întrebãrii de cãtre indivizi care, desi stiu adevãrul, mint cu nerusinare. Stiu cine, stiu si unde, si înteleg si de ce va roade atât de tare gândul “drajelor si drajilor”. Sã vã roadã…

Încã de la începutul activitãtii MONDO TV/MONDO FM, nu putini au fost cei care s-au uitat “cas” spre Dealul Institutului, trãgând nãdejde cã ne vom (vor) opri. Mâncãtorii de cãcat strânsi în jurul unui pahar cu apã fãrã bule prin cârciumile din târg, ori prin birourile unor nefericiti functionari/alesi, si-au înfipt adânc caninii  în “dosul” nostru…

În 2008, atunci când am plecat de la ONE TV/ONE FM, alãturi de mine au fost toti, dar toti colegii mei cu o exceptie, tanti Elvira, femeia de serviciu. Mi-a pãrut rãu, era femeie de treabã, dupã câteva sãptãmâni a plecat si ea. Eram atunci, ca si acum, un grup de oameni care încearcã sã îsi facã treaba si atât.  Încã de la prima orã de emisie… se pregãteau sã ne mãnânce pomanã. Cu o înversunare pe care nu am înteles-o la acel moment, si îmi este peste puteri sã o înteleg si acum, “zvonacii de profesie” rãspândeau ideea cã  MONDO TV/MONDO FM este un proiect electoral, menit, atunci în 2008, sã sprijine P.N.L în campania electoralã, dupã care vom trage obloanele, adicã ne vom închide. Nu s-a întâmplat.

Niciodatã, însã, cei care ne-au pus la îndoialã profesionalismul nu si-au retras jignirile. Apoi, periodic, activitatea MONDO TV/MONDO FM a fost pusã la îndoialã de cãtre niste “zdrente în curu’ unor sãraci cu duhul”. Mereu, în loc sã îsi vadã de “zoaiele” din blidul lor si-au îndreptat ochii pe jumãtate închisi spre noi. Mãgarul moare de drum lung, prostul de grijã altuia. Noi, am preferat mereu sã rãspundem prin fapte, sã nu purtãm altora de grijã.

În curând, cu ajutorul lui Dumnezeu împlinim 5 ani de la primul minut de emisie. Nu este putin lucru pentru o echipã care niciodatã nu a avut asigurat fondul de salarii din “buzunarul generos al unui finantator” cãruia sã îi dãm limbi în cur pentru a ne asigura existenta. Nu este putin lucru pentru o echipã care niciodatã nu a santajat pentru a trãi. Nimeni din Valea Jiului nu poate spune cã vreodatã un angajat MONDO TV/MONDO FM a conditionat atitudinea profesionalã de anumite foloase materiale. Atunci, la început, acum aproape 5 ani, ne-au fost alãturi câtiva oameni. Primul si cel mai important, din pãcate, acum nu mai este printre noi, IOAN TIMIS. Într-o dupã amiazã de varã, m-am întâlnit cu acesta la HATEG. Era deputat. Desi chinuit de o boalã istovitoare, desi preocupat de problemele din interiorul partidului din care fãcea parte, acesta m-a ascultat, a avut încredere în mine si mi-a întins mâna. Nu o sã uit niciodatã aceea zi.

Urmãtorul, POP EMIL – Rectorul UNIVERSITÃTII PETROSANI. Nu aveam un sediu, am apelat la domnia sa. A fost alãturi de noi, stiu cã nu i-a fost usor. Stiu câte probleme a avut din partea “ciracilor portocalii” de la aceea vreme.

––-

”Existã anumite situatii în viatã în care adevãrul si simplitatea constituie cea mai bunã tacticã”

– Jean de la Bruyere

––-

Nu aveam nici echipamente. ALIN SIMOTA se vedea la acel moment parlamentar. Era luna septembrie 2008. Se apropia campania electoralã. Am purtat o discutie cu acesta, MONDO TV/MONDO FM îi ofereau spatiu în campanie (conform prevederiilor C.N.A), iar acesta, fiind un potent om de afaceri, sã ne ajute cu amenajarea spatiilor de emisie si cu o parte din echipament. S-a si întâmplat. SIMOTA a achizitionat echipamentul si l-a închiriat cãtre noi. Noi, în urma întelegerii avute, i-am oferit spatiu de emisie în cadrul programelor produse MONDO TV/MONDO FM. Ne-a sprijinit inclusiv în constituirea societãtii care a produs pânã în urmã cu ceva vreme programele. Niciodatã însã, ALIN SIMOTA nu a fost titularul celor douã licente  MONDO TV/MONDO FM.8-1

Tot atunci ne-au fost alãturi si altii, EMIL PÂRÂU, SORIN APOSTU, SANZAIAN, MOCANU s.a.m.d. Tuturor le suntem recunoscãtori. MONDO TV/MONDO FM emit acum si datoritã faptului cã atunci când ne-a fost greu, am gãsit o mânã întinsã din partea unor oameni ca acestia.

Imediat dupã retinerea lui ALIN SIMOTA, “târgul” a început din nou sã prindã grai. MONDO TV/MONDO FM se vor închide. Stiu ei/ele… Aceiasi  care ne-au mai închis si pânã acum. Sunt siguri, este o chestiune de zile. Stiu ei…  În încercarea de a discredita MONDO TV/MONDO FM, spun orice. Evident minciuni ordinare. ALIN SIMOTA nu are nici o legãturã, dar nici una, cu licentele/programele/activitatea MONDO TV/MONDO FM. Între noi, cei de aici si reprezentantii legali ai firmelor controlate de SIMOTA existã un contract de colaborare în domeniul publicitãtii, atât. Cât am colaborat cu acesta, am fãcut-o ca de altfel cu sute de oameni din Valea Jiului (demnitari, primari, consilieri, oameni de afaceri, cetãteni simpli etc. ). Niciodatã nu am stiut si nici nu m-a interesat viata lui SIMOTA, dacã comanda ori ba “ciomãgeli”, dacã. Am vorbit de multe ori, despre multe, cu acesta. Îi respect familia si sunt alãturi de ea. Nu sunt momente usoare cele prin care sotia si copii acestuia trec. Dumnezeu sã le dea puterea sã depãseascã aceastã cumpãnã cu bine. A fost un om pe care nu îl credeam vreodatã în stare sã comitã faptele pentru care se aflã dupã gratii. Dacã a fãcut-o însã, sã rãmânã acolo, nu meritã sã fie în libertate. Justitia sã îsi facã treaba.

Am simtit cã trebuie sã fac aceste precizãri. Nu este normal ca munca echipei MONDO sã fie pusã sub semnul întrebãrii de cãtre indivizi care, desi stiu adevãrul, mint cu nerusinare. Stiu cine, stiu si unde, si înteleg si de ce va roade atât de tare gândul “drajelor si drajilor”. Sã vã roadã…

Pentru o varã în tihnã, vã anunt cã, în câteva zile, vom lansa un nou post de radio în VALEA JIULUI. Acesta,  RADIO VALEA JIULUI, va emite pe 94,6 FM un program propriu 24/24 ore, 7/7 zile si va fi o statie care va difuzã doar muzicã popularã.

Sunt sãtul, ca si multi dintre voi de altfel, de “cãcãciosii fãr’ de boase”, care vorbesc despre un om atunci când acesta nu este de fatã. Sigur, fiecare este liber sã spunã ce vrea, însã nimeni nu are dreptul sã vorbeascã despre lucruri pe care nu le cunoaste. Nimeni, nu

m-a întrebat niciodatã despre acest subiect. Dacã o fãcea, îi spuneam adevãrul. Îmi este scârbã de aceastã categorie de oameni, care fie la o apã, fie la tigarã, fie pe holuri, fie prin birouri, fie cu gura cãscatã (dintr-un motiv ori altul ) savureazã viata mâncând cãcat si udând  izmenele.

Ionut DRAGOTESC