11Parapantistul hunedorean nu se dezminte si a arãtat încã o datã faptul cã este determinat sã câstige editia aniversarã din acest an a Red Bull X Alps. Coconea a ajuns primul la punctul de control situat pe ghetarul Gaisberg din Alpii austrieci.

Dupã prima zi de concurs, la exact 24 de ore dupã ce s-a dat startul din Salzburg, Toma Coconea si-a ales o rutã putin diferitã de a celorlalti concurenti, cu mai multe cãtãrãri, însã rãsplata pentru efortul depus a venit imediat.

Parapantistul din Petrosani a atins primul punctul de control Gaisberg, însã a avut si o micã penalizare pentru o deviere de la traseul impus de organizatori. Acest lucru l-a trimis pe pozitia a cu numãrul 14, însã pânã la ora 12 (n.r. ora României) când se fãceau exact 24 de ore de la start, Toma a recuperat în fortã distanta dintre el si ceilalti

concurenti, astfel cã ocupa locul trei. Totusi, pânã la finish-ul de pe pontonul din Monaco mai erau peste 900 de kilometri, parcursi în circa 15 zile dacã tinem cont de estimarea realizatã de organizatorii Red Bull X Alps.

Statistic, Tomi a folosit mai mult parapanta, semn cã antrenamentul intensiv din Nepal unde a stat jumãtate de an, îsi aratã roadele si în 24 de ore de concurs a zburat peste 90 de kilometri, iar circa 70 i-a parcurs „pe picioare” realizând un total de 151 de kilometri.

Sute de fani din tarã îi urmãresc evolutia lui Tomi Coconea chiar în Alpi, iar sute de mii pe internet. Sportivul hunedorean este unul din favoritii dati de organizatori la câstigarea competitiei extreme si un rãsfãtat al fanilor din întreaga lume.

Maximilian Gânju