Petrosaniul a  fost sub „asediul” motociclistilor. Aproape 400 de rideri, din 40 de tãri participã la cea de a zecea editie a competitiei  Red Bull Romaniacs,  consideratãdrept cel mai dificil concurs de tip hard-enduro din lume.

Pânã sã poposeascã în „capitala” Vãii Jiului, riderii au avut de parcurs un traseu care mãsoarã 170 km pentru cei de la clasa Pro, 154 km pentru cei de la Experti si 139 km pentru restul. Competitorii au ajuns în Petrosani în jurul ameizii, asta dupã ce au traversat, la propriu, clãdirea fostei uzine de preparatie a cãrbunelui de la Petrila.

4-1Traseul a fost unul spectaculos si, totodatã, dificil, si a presupus coborâri de scãri, precum si o serie de tarversãri prin spatii înguste. Special pentru acest eveniment, municipalitatea din Petrosani a decis închiderea bulevardului principal, pe portiunea cuprinsã între Primãrie si Hotel Petrosani, si devierea traficului auto. „Circulatia este opritã de la ora 12.00, pânã vineri la ora 8.00 pentru cã este o etapã mondialã a unui concurs de motociclete si în aceastã zonã aceste motociclete vor fi parcate si vor putea fi vãzute de cãtre toti cei care doresc”, a declarat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob – Ridzi. Printre concurenti se numãrã si o tânãrã din Valea Jiului, Sorina Sandu, în vârstã de  22 de ani, nimeni alta decât fiica actualului director al Exploatãrii Miniere Lupeni, Sorin Sandu, de asemenea un pasionat al sporturilor extreme.

Jandarmii, la datorie

4-2Si jandarmii hunedoreni au luat toate mãsurile pentru preîntâmpinarea vreunui eveniment nedorit. Astfel, pânã în data de 6 iulie efective din cadrul Jandarmeriei Hunedoara vor asigura mãsurile de ordine si sigurantã publicã, pe timpul desfãsurãrii celei de-a X-a editii a competitiei internationale de Hard Enduro, Red Bull Romaniacs. „Concurentii ajung în judetul Hunedoara în data de 04 iulie, iar în data de 05 iulie vor lua startul din municipiul Petrosani. Cursa se va încheia în municipiul Sibiu.  Jandarmii recomandã participantilor la acest eveniment, sã respecte indicatiile fortelor de ordine si organizatorilor, sã respecte normele de convietuire socialã, iar în situatia în care observã sãvârsirea unei fapte ilegale sã se adreseze jandarmilor din dispozitivul de ordine publicã sau sã apeleze numãrul de urgentã 112”, a declarat Maistrul Militar Pop Andrada , din cadrul IJJ Huendoara .

Carmen Cosman