9Coloanele de masini formate la orele amiezii  în ultimele douã zile la intrarea în Defileul Jiului au fost de-a dreptul impresionante. Unii soferi au stat în asteptare câteva ore pânã când drumul s-a redeschis.

Traficul în zona Livezeni  este de-a dreptul infernal în ultimele douã zile. Sute de masini au stat la coadã în asteptare pentru deschiderea Defileului. Si, la ora 18.00, când restrictia fost ridicatã, fiecare sofer a vrut sã plece printre primii.

“Stau de câteva ore în aceastã zonã si nu am plecat nicãieri pentru a fi printre primi la plecare”, a declarat un sofer din Dolj. “Cu atâtea sute de masini, cred cã si traficul pe drum va fi foarte greoi. De aceea astept sã plec mai repede ca sã prind ruta mai liberã”, a spus un alt conducãtor auto. De altfel, în jur de ora 17.00, politistii rutieristi atât de la Petrosani, cât si de la Aninoasa se posteazã în intersectie si dirijeazã traficul, pentru cã odatã cu apropierea orei 18.00, zona Livezeni este aproape paralizatã.

“Este aglomeratie, pentru cã se stie faptul cã întotdeauna, când se apropie ora de plecare pe Defileu, oamenii încearcã sã intre în fatã, sã ocupe o pozitie care sã le fie favorabilã la plecare”, a declarat Petre Diaconescu de la Politia Rutierã Aninoasa.

A fortat bariera si a rãmas pieton

Marti dimineatã, în prima zi de restrictie, soferii s-au revoltat cã nu au mai putut trece si mai ales cã au avut de asteptat aproape toatã ziua pânã la redeschiderea drumului. Totusi, bariera pusã de constructori la Livezeni a fost fortatã de un sofer, care atunci când a ajuns la Lainici, a rãmas fãrã permis. “A fost un conducãtor auto de la Satu Mare, care a trecut de barierã, dar pe traseu, colegii de la Tg Jiu l-au prins si au luat mãsurile care se impun ”, a mai spus Petre Diaconescu.Defileul Jiului s-a închis si ieri dimineatã si la fel s-a întâmpla si astãzi, joi. Restrictia este valabilã 3 zile pe sãptãmânã, marti, miercuri si joi pânã în luna noiembrie.

Luiza Andronache