6În afara problemelor cu justitia, afaceristul controversat din Valea Jiului, ar putea pierde si baza sportivã unde juca echipa de fotbal Jiul Petrosani.  Municipalitatea, proprietara de drept a bazei, analizeazã posibilitatea de a-si recupera stadionul înainte de 2015, datã la care expirã contractul de asociere cu Simota.

Juristii Primãriei Petrosani trebuie sã gãseascã portitele legale prin care sã recupereze stadionul localitãtii din mâinile afaceristului Alin Simota, aflat în prezent în arest preventiv.

Municipalitatea a încheiat un contract de comodat cu Asociatia Sportivã Jiul Petrosani, patronatã de controversatul afacerist, act ce expirã abia în anul 2015. Numai cã, Simota nu si-a onorat toate obligatiile din contract si a retras echipa de fotbal fanion a Vãii Jiului din campionat. Nici alte activitãti sportive nu s-au mai tinut pe stadionul Jiul, iar planurile afaceristului de a face o asa-zisã academie de fotbal, par esuate. Cum baza se va degrada fãrã o întretinere corespunzãtoare, iar scopul concesiunii nu mai existã, edilii vor rezilierea contractului. „În contractul de comodat sunt stipulate clar conditiile, acum se analizeazã posibilitatea de a lua baza sportivã înapoi. Cert este cã va fi nevoie de o decizie judecãtoreascã în acest sens”, a explicat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob-Ridzi. Contractul de comodat a fost încheiat în 23.03. 2005 pe o perioadã de 10 ani si prevede ca Asociatia „Club Sportiv Jiul Petrosani” sã desfãsoare activitãti sportive”, însã aceastã ambiguitate ar putea face mai grea decât se crede recuperarea bazei sportive. Asta pentru cã si un tenis cu piciorul ori câteva ture de pistã înseamnã sport.

A driblat cum a vrut

6-1Sub o formã sau alta, clubul de fotbal al lui Alin Simota a tocat sute de mii de lei din bugetul municipiului Petrosani, iar rezultatele s-au lãsat asteptate. Din anul 2004 si pânã în 2013, mai mult de 500.000 de lei au fost alocati cãtre Alin Simota pentru ca localitatea sã aibã o echipã de fotbal cu care sã se mândreascã.

Maximilian Gânju