”Este o formatiune (PSD – n.n.), în care, dupã cum se stie, eu am mai fost membru de partid si nu e exclus sã mã reîntorc la aceastã formatiune politicã. O voi face cu plãcere si respect” – Ilie Pãducel, primar PDL, Petrila.

Initial Partidul National Liberal, filialele de Valea Jiului au fost acuzate chiar de propriii membri de partid cã au adoptat practica centralã de a racola PDL-isti, adicã exact pe cei pe care i-a criticat si cãrora le-au fãcut opozitie îndrãcitã. Au fost destui dezamãgiti, care au preferat sã se retragã decât ”sã se facã frate cu dracul”. Doi dintre primarii Vãii, PDL-isti – Tiberiu Iacob Ridzi si Ilie Pãducel – au fost curtati de PNL, fapt recunoscut de presedintele liberalilor judeteni, Mircea Ioan Molot. În timp ce Tiberiu Iacob Ridzi ”a jucat pe degete” si pe liberali si pe PSD-isti, iar Consiliul Local nu are opozitie, la Petrila, Ilie Pãducel are ceva bruiaje din partea PNL. Doar cã de ceva vreme, liberalii Petrilei au declarat cã portile partidului sunt deschise pentru primul edil, dar doar în calitate de simplu membru. Respins fiind de colegii din PDL local, de Ziua Eroilor, pentru prima datã, Pãducel si-a exprimat deschis optiunea, dupã ce a însotit delegatia PSD la depunerea de coroane, dar si pe cea a PDL.

4-1”Într-adevãr m-am dus numai cu douã partide sã depun coroane de flori, dar m-am dus din partea reprezentantilor comunitãtii locale, a cetãtenilor Petrilei. Ati vãzut cã la toate partidele au fost majoritatea covârsitoare petrileni de-ai mei. Nu pot sã fiu acuzat cã nu tin cu toti” – a spus Ilie Pãducel.

Constient cã a atras atentia celor prezenti prin alãturarea grupului PSD, primarul Petrilei  a afisat un zâmbet ghidus, plin de întelesuri.

”Nu pot sã spun decât cã soarele a bãtut chiar atunci pe fata mea si de aceea am zâmbit, dar zâmbetul este valabil pentru toate partidele pentru toate formatiunile politice si trebuie sã recunosc cã apreciez modul cum se desfãsoarã activitatea în Consiliul Local unde activeazã mai multe partide. Existã seriozitate, existã atmosferã de lucru si se face administratie” – a dat-o pe dupã copac Ilie Pãducel. Dar nu a tinut si s-a hotãrât sã declare dragostea sa pentru PSD.

”Este o fromatiune (PSD –n.n.), în care, dupã cum se stie, eu am mai fost membru de partid si nu e exclus sã mã reîntorc la aceastã formatiune politicã. O voi face cu plãcere si respect si mã voi duce la formatiunea care va ajuta comunitatea din Petrila. Pânã acum vreau sã vã spun cã am simtit si am primit ajutor de la organizatia centralã a Partidului Social Democrat de la Bucuresti” – a clarificat situatia Ilie Pãducel, primarul PDL al Petrilei. Si ca liberalii condusi de Costel Avram sã vadã cine conduce Petrila, au fost anuntati/lãsati printre ultimii depunãtori de coroane în cinstea Eroilor…

Ileana Firtulescu