Un echipaj de pe o ambulantã de la Petrosani, care aducea de la Bucuresti o pacientã de 21 de ani în stare foarte gravã, a fost la un pas de o tragedie, dupã ce, în Gorj, un cal a distrus masina.

Potrivit celor de la Serviciul de Ambulantã Deva, masina este foarte grav avariatã si nu a mai putut functiona, dar echipajul, ca si pacienta au scãpat teferi pentru cã erau asigurati în centuri de sigurantã. Accidentul rutier s-a petrecut la intrarea în municipiul Târgu Jiu, iar calul a murit pe loc în urma impactului. „Pacienta de 21 de ani, care se aflã în fazã terminalã, era transportatã cu ambulanta noastrã de la Bucuresti la Petrosani. Cu 7 km înainte de Târgu Jiu, un cal a sãrit în stradã si a lovit ambulanta. Din fericire, nimeni nu a fost rãnit, iar echipajul si pacienta au fost aduse la Petrosani cu o altã ambulantã, care a fost trimisã noaptea, de la Petrosani”, a declarat Valeria Filimon, manager al Serviciului de Ambulantã Hunedoara.

Ambulanta care a fost implicatã în accident nu mai poate fi folositã si va fi preluatã de firma de asigurãri care face acum verificãrile. Echipajul care se afla în masinã spune cã aceasta a fost grav avariatã pe partea dreaptã, atât în cabina soferului, cât si în spate si cã soferul nu a putut în nciun fel sã evite impactul cu animalul.

Astfel de accidente sunt extrem de frecvente în zonele rurale, unde stãpânii îsi lasã animalele nesupravegheate pe timpul noptii.

Diana Mitrache