VasilescuSocietatea unicã de termoficare ce va functiona la nivelul întregii Vãi a Jiului este cu un pas mai aproape de a fi functionalã. Deja a fost întocmit actul constituiv, dupã ce edilii dinlocalitãtile Vãii Jiului s-au întâlnit de mai multe ori în cadrul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitarã „Termoficare”, întâlniri la care a luat parte si prefectul Sorin Vasilescu.

Sãptãmâna trecutã, la Petrosani s-a consumat o nouã rundã de discutii pe aceastã temã „Actul constitutiv are forma finalã, iar joi se vor întâlni din nou primarii.  Ca sã poatã fi functionalã, trebuie sã fie adoptate toate hotãrârile de consiliu local pentru toate localitãtile din Valea Jiului si sã vedem care sunt pasii  ce trebuie parcursi pentru ca acest serviciu sã poatã fi derulat de cãtre Termocentrala Paroseni sau, mai precis, de cãtre Complexul Energetic Hunedoara”, a declarat prefectul de Hunedoara.

Practic, noua societate va fi constituitã ca un punct de lucru al CEH. Înfiintarea propriu – zisã a societãtii a fost întârziatã cu câteva luni si asta din cauzã cã Termoficare Petrosani este în insolventã si a trebuit rezolvatã problema bonurilor de cãrbune pe care minieri si pensionarii din minerit le pot utiliza pentru plata agentului termic.

La începutul lunii septembrie a anului trecut s-a decis constituirea unui operator unic de termoficare pentru Valea Jiului.

În acest fel s-ar elimina problemele generate de situatia financiarã extrem de dificilã a vechilor societãti, unele dintre ele falimentare, din cauza cãrora în iernile trecute populatia a tremurat de frig în case. Noul operator ar urma sã fie, de fapt, o sucursalã a Complexului Energetic Hunedoara, la Paroseni iar decizia de înfiintare a acesteia a fost luatã în urma unei întâlniri de lucru care a avut loc în Valea Jiului. Dar, pentru înfiintarea acestei sucursale este nevoie de adoptarea unor hotãrâri de cãtre Consiliile Locale Lupeni, Vulcan, Aninoasa si Petrosani, care sã vizeze aderarea la aceastã Asociatie de Dezvoltare Intercomunitare.

Carmen Cosman