Generozitate „de crizã” din bani publici / 15 milioane o treaptã, pentru firma senatorului Haralambie Vochitoiu

Una dintre firmele controlate de senatorul PPDD Haralambie Vochitoiu, datoare vândutã cãtre diverse societãti care i-au cerut chiar insolventa în instantã, a pus mâna pe o gãinã cu ouã de aur, mai ales în vremuri de recesiune. Pentru fix 18 trepte pe care le construieste, Art Forest Company Petrila a primit un contract cu o valoare estimativã de 28.000  de lei. O sumã imensã, spun cei din domeniu!

Municipalitatea din Petrosani a decis sã repare cele 18 trepte de la Piata Centralã din Petrosani, de care mai multi localnici s-au plâns cã sunt impracticabile si cã îsi rup gâtul dacã încearcã sã le coboare. Iar contractul a ajuns, cum-necum, taman pe mâna unei firme controlate de senatorul PPDD, Haralambie Vochitoiu, Art Forest Company, societate implicatã într-o serie de scandaluri, mai ales financiare. Suma alocatã din bani publici este mai mult decât generoasã, respectiv 28.000 de lei, adicã 280 de milioane de lei vechi pentru o lucrare fãrã prea mare dificultate. Practic, angajatii lui Vochitoiu trebuie sã spargã actualele trepte, fix 18 la numãr, si sã le reconstruiascã. „Este un deviz estimativ. Art Forest Company a prezentat oferta cea mai bunã”, a declarat seful Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si privat (SPADPP), Aron Dumitrescu. Acesta a precizat cã nu neapãrat suma va rãmâne egalã cu cea din devizul estimativ si spune cã decontul se face în functie de cantitatea de materiale folosite, la care se adaugã, evident,

manopera. Trebuie precizat însã cã, în baza calculelor fãcute de reprezentantii Art Forest Company o treaptã costã mai multe de 1.500  de lei. De precizat cã, în timp ce Vochitoiu e pe cale sã încaseze din bani publici aproape 300 de milioane pentru o scarã, specialistii spun cã suma este exageratã. Cei care lucreazã în domeniu ne-au declarat cã întreaga executie, cu tot cu fortã de muncã, s-ar cifra la 5.000 – 6000 de lei sau, maximum – maximorum 10.000 de lei ceea ce este însã, deja, foarte mult. Iar pânã la 28.000 de lei mai este cale lungã…

Prinsã într-o grãmadã de scandaluri

1-1Haralambie Vochitoiu sustine, mai nou, cã nu are nicio legãturã cu acea firmã, dar în anii trecuti era chiar în acte actionar majoritar. În plus, a fost chiar citat de instantã în calitate de asociat în procesele comerciale intentate de diversi parteneri de afaceri care au bani de recuperat de la Art Forest, iar unii au cerut chiar insolventa societãtii controlate de senatorul hunedorean. Art Forest Company, care functioneazã la iesirea din Petrosani, este aceeasi firmã unde angajatii ApaServ au descoperit un bransament ilegal.

?i tot Art forest este societatea care, prin 2007, a încercat un perfect trafic de influentã pentru o lucrare la Teatrul „I.D. Sârbu” din Petrosani, trafic de influentã devoalat chiar de presedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Molot. Este vorba despre licitatia pentru atribuirea lucrãrii de mansardare a Teatrului din Petrosani, pentru care Consiliul Judetean Hunedoara a alocat 300.000 de lei. Cel mai puternic scandal în care a fost implicatã aceastã societate a avut loc în 15 septembrie 2007, când o angajatã, Anisoara Uliu, si-a pierdut viata dupã ce s-a curentat la o betonierã. La cercetarea accidentului, inspectorii de muncã au descoperit mai multe nereguli grave pentru care firma controlatã de Haralambie Vochitoiu a fost sanctionatã cu amendã contraventionalã.

Presedinte al PPDD Hunedoara din luna martie a anului trecut, dupã ce a fost exclus din PSD, Haralambie a ajuns senator de Valea Jiului, prin redistribuire, în decembrie 2012.

Carmen Cosman

Advertisements

11 comentarii la „Generozitate „de crizã” din bani publici / 15 milioane o treaptã, pentru firma senatorului Haralambie Vochitoiu

 • 4 iunie 2013 la 22:14
  Permalink

  un hot a ajuns senator,

 • 4 iunie 2013 la 23:03
  Permalink

  cum ba, voi ati crezut escrocu asta in campanie?gunoaiele sunt ca si rahatii, tot timpul vor continua sa puta

 • 4 iunie 2013 la 23:19
  Permalink

  Firma SC Art.Forest Company SRL a fost constituita in anul 2004 pe cand Vochitoiu era director adjunct la AJOFM HD,functie care nu-i dadea voie sa fie administratorul unei firme(incompatibilitate).Aceasta firma are un istoric interesant incepand cu cei care au facut parte din firma, multi dintre ei fiind membri de partid PSD .Pana la urma interpusul lui Vochitoiu in firma a ramas cel mai de incredere si anume Bogos Valerica care se gaseste si azi ca director al firmei.Toate lucrarile pe care le obtinea firma erau datorita influentei pe care le avea Vochitoiu din pozitia de director al ajofm HD.Firma nu avea angajati ,dar prin intelegeri cu primariile din Vale se directionau muncitori de la muncile comunitare angajati platiti din fonduri AJOFM.Daca s-ar face verificari pentru lucrarile contractate, de firma sc art forest, incepand cu anul 2004, ar ajunge la concluzia ca firma nu avea angajati dar lucrari executa. Aceasta firma de la care a plecat toate relele ,evident,controlata de senatorul ,din resturi ,Haralambie Vochitoiu a inselat multa lume ,atat persoane fizice cat ci agenti economici. Asteptam momentul sa scapam ,odata,de acest personaj deja celebru in infractiuni.

 • 5 iunie 2013 la 08:04
  Permalink

  Unul din tunurile date de Vochitoiu cu firma art forest a fost administratorului de la sc acropolis din Petrosani care este usor de gasit si de la care se pot afla multe despre hotiile senatorului vochitoiu.

 • 5 iunie 2013 la 08:56
  Permalink

  Nu cumva acest Bogos Valerica interpusul lui Vochitoiu a lucrat la mina Petrila fiind partenerul de hotii cu vochitoiu cand smecherau biletele de odihna? Pai daca este asa cum se putea alege alt om de incredere decat partenerul de hotie?

 • 5 iunie 2013 la 09:19
  Permalink

  Ce scenariu, ce regie….exact in ziua ultimei sedinte de CL doamna Macavei,titrata la greu de bine in ZVJ atragea atentia asupra scarilor de la piata centrala. Imediat dupa sedinta (ca dovada ca presiunea a functionat) reabilitarea scarilor a fost atribuita sefului pe linie de partid al doamnei Mona, Mister Haralambie. Ce coincidenta stranie! Oare pentru ca cei doi consilieri locali PPDD inclina balanta si joaca mereu cartea santajului? A devenit evident ca primaria Petrosani este condusa de Vochitoiu, Ridzi iacob devenind pionul poftelor sotiei, ca releu de transmisie al Vochitoiului. In capul scarilor reabilitate se gaseste sediul Pescarilor care ,ce coincidenta, apartine lui Vochitoiu Haralambie. Deci Vochitoiu isi repara scarile la sediu cu ajutorul fondurilor publice, cu banii poporului. Halal Consiliu Local! Domnilor din USL aveti de-a face cu un grup infractional care face si desface jocurile in primarie la cheremul senatorului din resturi si se pare ca faceti tot ce se poate sa intrati si dvs in acest grup. Cum actionati?

 • 5 iunie 2013 la 11:33
  Permalink

  Hary, daca tot este DNA-ul la Sc Euro Jobs SRL, acum 50% al lui Stepan Nicu Daniel (ale carui orientari le respectam…) si alte 50% ale unui angajat de incredere (a se citi angajata!), ce-ar fi sa le marturisesti ca in scurt timp vor ajunge bunuri de valoare care se pastreaza doar inchise, dupa gratii? Marturiseste-le Hary ca toata raspunderea pentru ce s-a intamplat la Sc Euro(i) (Blow)Job le va reveni. Stiu doar atat: Dani Nicu Stepan nu va duce lipsa de tigari. Ha, ha, ha…pana la sfarsitul anului numarul prietenilor lui Daniel Nicu vor creste exponential. Mersi, Hary!

 • 5 iunie 2013 la 11:52
  Permalink

  Tot ce se scrie in comentariu nr 6 este adevarat.In urma cu ceva timp in sediul din capul scarilor functiona „Fabrica de termopane”, tot a lui Vochitoiu ,care ulterior s-a mutat la Livezeni,lasand sediul prietenului sau, fost PSDist acum PPDDist,Carvaschi mare pescar.Acest Carvaschi este si angajatul, pe post de maistru coordonator, al firmei care executa lucrarile(scarile)in fata sediului lui vochitoiu.Alooo primaria ,ce faceti cu banii publici, de ce-i aruncati tot in buzunarele lui vochitoiu ??? Treziti-va!!! deja stie toata lumea ce se intampla,si lasati-l pe vochitoiu sa mearga acolo undei-e locul ,LA PUSCARIE!!!

 • 5 iunie 2013 la 12:23
  Permalink

  De ce n-ar merge banii la senatorul poporului? ,doar pentru asta a candidat, pentru banii poporului. Sa nu credeti ca pentru altceva.Ce-i pasa lui vochitoiu, „cainii latra ursul isi vede de drum”

 • 5 iunie 2013 la 15:30
  Permalink

  Chestia cu puscaria pentru Vochitoiu este un pic cam problematica. DNA-ul, pentru a raporta inca un caz de fraudare a fondurilor europene,finalizat, ii va aresta pe cei care sunt actualii proprietari ai masinii de tocat bani (Euro Job)tocmai pe considerentul ca sunt in firma de ani de zile, de cand Vochitelu a inceput jumulirea. Fiind partasi la jaf vor intra cu ani de zile in puscaria inaintea lui Vochitoiu. La buhaiul violet trebuie sa se treaca prin parlament…proceduri etc. la fraierestenii astia va fi cu executare, si se va executa bine de tot. La revedere prieteni dragi, la revedere!

 • 6 iunie 2013 la 00:30
  Permalink

  vochitoiu stie sa ia banii poporului si al salariatilor, stie pacali bine oamenii si acum in parlament este viteazul pacala

Comentariile sunt închise.