În curând, vom merge cu troleibuzul de la Petrila la Uricani

9Proiectul care prevede accesarea fondurilor pentru realizarea unor linii de troleibuz între Deva si Hunedoara, Petrosani – Uricani si Petrosani – Petrila, este realizat în proportie de circa 50%.  Ideea realizãrii acestor investitii este aceea de a reduce costurile de transport.

Proiectele tehnice, finalizate pânã la finalul anului Proiectele de  realizare a acestui tip de transport, cu troleibuzul, se realizeazã prin asocierea Consiliului Judetean  Hunedoara cu consiliile locale de la Deva, Hunedoara, Petrosani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani si Petrila. În Valea Jiului, planurile de realizare a douã linii de troleibuz poartã numele de „Green Line Valea Jiului – Vest”, respectiv „Green Line Valea Jiului – Est”, o linie fãcând legãtura între Petrosani si Uricani, iar  cealaltã între Petrosani si Petrila. “Suntem în curs de proiectare, Acum proiectantii cautã solutii tehnice pentru cã s-au izbit de câteva probleme pe care sper sã le depãseascã, respectiv la intrarea în Petrila si la Lupeni, liniile de troleibuz trebuie sã traverseze calea feratã si implicit liniile electrice. Am însã, încredere cã vor fi gãsite solutii pentru avansarea proiectelor tehnice, realizate pânã acum în proportie de circa 50%”, ne-a declarat Tiberiu Balint vicepresedintele Consiliului Judetean Hunedoara.

De asemenea, pentru realizarea acestor proiecte, consiliile locale vor da în administrarea Consiliului Judetean  Hunedoara pãrti din infrastructura stradalã existentã.  “Sperãm sã finalizãm aceste proiecte tehnice pânã în luna noiembrie, pentru ca mai apoi sã scriem cererile de finantare”, a mai spus Tiberiu Balint.

Însã, schimbarea configuratiei transportului în Valea Jiului  si preluarea acestei activitãti direct de cãtre Consiliul Judetean, ar însemna si scoaterea oarecum de pe piatã a firmelor care fac asta în prezent, atât a celei de  transport interurban în regim de maxi taxi, cât si a celor de taxi.  Firma ZMK, spre exemplu, are traseul Petrila-Uricani licitat si câstigat de circa 20 de ani, iar  ultima investitie a societãtii ar însuma circa 1 milion de euro.

Luiza Andronache

 

 

 

Advertisements

4 comentarii la „În curând, vom merge cu troleibuzul de la Petrila la Uricani

 • 31 mai 2013 la 07:55
  Permalink

  Probabil acesti proiectanti nici nu au fost sa vada acest traseu. La Petrila, trecerea peste calea ferata nu implica linie electrificata întrucât aceasta nu exista. Transportul pe calea ferata se face cu locomotive diesel. Nu stiu sigur la Lupeni dar la Petrila nu a existat niciodata linie electrificata.

 • 31 mai 2013 la 10:10
  Permalink

  poate peste 100 de ani daca o sa mai existe populatie pe aici,dupa cum suntem ajutati cu locurile de munca nu mai sta
  in vale nimeni.

 • 31 mai 2013 la 16:03
  Permalink

  Aceasta ar fi ce mai buna investitie pentru locuitori vaii jiului

 • 2 iunie 2013 la 08:44
  Permalink

  Cand o face plopu mere…as vrea sa vad terminate macar proiectele care sunt incepute,dar sunt slabe sperante,mai ales in Petrila.

Comentariile sunt închise.