De la ultima debransare cu nãbãdãi a Clubului Sportiv Jiul Petrosani, de la furnizarea apei, pentru neplatã, a acutizat ideea cã directorul SC Apa Serv, Costel Avram are ceva personal cu Alin Simota, patronul Clubului. Doar cã Simota pare a-l sicana pe Avram ducându-l cu vorba, dar si prin atitudine. Apropiatii celor doi spun cã ”relatia” lor seamãnã cu o iubire imposibilã între doi frati… de partid, care abordeazã diferit viata.

Din ce în ce mai des si mai acut este vehiculatã ideea cã directorul SC Apa Serv Petrosani si coordonator PNL Valea Jiului, Costel Avram, are ceva personal cu omul de afaceri si fost presedinte interimar al PNL Petrosani, Alin Simota. Mai precis, persoane din anturajele celor doi liberali spun cã Avram devine nervos când este vorba de Simota, si invers – Simota îl persifleazã cu orice ocazie pe Avram.

O generatie, douã personalitãti diferite

Alin Simota si Costel Avram sunt aproximativ de aceeasi vârstã, de doar doi ani diferentã, amândoi s-au nãscut în familii de oameni adevãrati, simpli, unul la Petrosani, celãlalt la Pascani, amândoi ambitiosi si tenaci, dornici sã realizeze multe pe aceastã lume, ca urmare s-au zbãtut si au muncit zi si noapte. Amândoi mari iubitori ai sportului, fiecare cu relizãri importante pe palierul sãu, amândoi au studiat la Universitatea Petrosani perfectionându-se continuu,  ulterior fãcând parte din comisii si ”comitii” în deverse domenii, astfel cã CV-urile lor au ajuns destul de stufoase…

Marea diferentã între cei doi este cã fiecare a avut altfel de abordare a vietii, o altfel de viziune asupra banilor, a afacerilor si a pozitiei sociale si politice. Unul este introvertit, cu multiple ”mãsti de protectie” si cu un noroc zgârcit în plan personal, celãlalt se comportã dezinvolt, cu o excelentã capacitate de comunicare, cu mai mult noroc în traistã, dar cãruia nu-i lipsesc acelesi ”mãsti de protectie”… Amândoi sunt acum membri marcanti ai PNL, Avram mai prospãt, celãlalt liberal cu vechime. Avram mai preocupat dPIC05045.JPGe politicã, datoritã înclinatiilor de lider oriunde s-ar afla, a fost ales deputat în anul 2000, dar a renuntat în favoarea unui coleg considerând cã poate face mai mult în plan judetean si astfel a devenit de douã ori  vicepresedinte al Consiliului Judetean. Simota a stat departe de politicã multã vreme lipsindu-i cutezanta sau spunând cã aceasta trebuie sã ibã momentul ei, a considerat cã întâi trebuie sã confirmi, sã stai solid pe propriile picioare si apoi sã încerci sã faci ceva pentru societate prin politicã. Si a juns consilier judetean…

Iubire imposibilã!

Desi cei doi au traiectorii diferite în viatã, cei care i-au urmãrit din exterior au sesizat o oarecare competitie de… orgolii si de dezabrobare reciprocã a abordãrilor  vietii. Altii, mai hâtri, spun cã s-ar comporta ca un cuplu a cãror dragoste este una imposibilã, dar este!

Asa s-a nãscut ideea cã actualul director general al Apa Serv, Costel Avram, are ceva personal cu omul de afaceri si presedinte al Clubului Jiul, Alin Simota. Scandaluririle cu neplata serviciilor de furnizare a apei (sume infime pentru valoarea lui Simota) –  cu debransãri de la sistemul de alimentare si rebransãri dupã ce se face plata – par un fel de sicanare a lui Avram de cãtre Simota, sicanãri care au fost interpretate ca fiind o reactie a omului de afaceri la ”atacurile” lui Avram, care ar avea ceva personal cu ”fratele sãu”.

L-a mintit ”miliardarul de carton”

Pentru a elucida cauza ”rãzboiului” imaginar, sau poate nu, l-am întrebat direct, deschis pe directorul Apa Serv…

”Chiar nu am nimic personal cu el! Am în mãsura în care nu-si respectã cuvântul dat. În luna martie, m-a rugat sã-l pãsuiesc de la debransare pânã încaseazã banii de la primãrie, dupã care se va achita de obligatiile cãtre Apa Serv. Au trecut douã sãptãmâni, apoi încã douã… Practic m-a mintit! Asta în conditiile în care urmezã sã i se factureze pe apa consumatã în continuare încã 1300 mc, adicã vreo 70 milioane lei vechi, care

s-ar fi adãugat la suma neplãtitã de 30 milioane. Asta nu se poate chiar dacã e liberal de-al meu, nu are de-a face cu politica. Nu se poate ca pe oamenii simpli, cu venituri modeste, sã-i determinãm sã-si plãteascã datoria, iar pe el, miliardar de carton, nu! Singur cã e supãrãtor ca sã nu lase salariatii Apa Serv sã intre pentru a-si face datoria. A trebuit sã aducem un caterpilar pentru a-l determina sã permitã accesul. Si apoi nu eu personal l-am debransat, ci fostul coleg de facultate al lui Simota, Cristian Ionicã – seful departamentului productie. Dar îmi asum decizia luatã. Repet: nu am nimic personal cu Alin Simota” – a declarat, destul de apãsat, directorul SC Apa Serv Petrosani, Costel Avram.

Supãrarea lui Avram pe neplata serviciilor prestate de Apa Serv este îndreptãtitã, asa cum este si a lui Simota când primãriile sau institutiile care au contracte cu firmele sale nu-i plãtesc lucrãrile efectuate. Ar trebui si în cazul de fatã aplicat principiul nãscut din zicala ”ce tie nu-ti place, altuia nu-i face”, chiar dacã esti fratele meu. Sau cu atât mai mult cu cât cei doi sunt frati… de partid.

Ileana Firtulescu