Micutul aruncat într-un container de cãtre mama lui imediat dupã ce s-a nãscut a impresionat cu dorinta lui de a trãi. „Petru” cum si-ar fi dorit gunoierul ce l-a gãsit  sã se numeascã, a luat în greutate si este perfect  sãnãtos.

Bãietelul abandonat într-un container de gunoi imediat dupã ce s-a nãscut a fost gãsit de un angajat de la salubritate care ridica gunoiul. Imediat a fost dus la Spitalul de Urgentã Petrosani cu hipotermie din cauzã cã stãtuse mai bine de o orã în frig si umezealã, iar medicii erau îngrijorati de starea sa de sãnãtate. Bebelusul a mai demonstrat încã o datã cã vrea sã trãiascã si dupã ce a fost bãgat într-un incubator pentru nou-nãscuti si-a revenit într-un timp foarte scurt. Medicii s-au gândit cã ar putea întâmpina greutãti în privinta hrãnirii bebelusului însã si de aceastã datã au rãmas impresionati. „Petru” n-a refuzat hrana, ba din contrã a mâncat cât pentru doi si în trei zile a si luat în greutate. „Este un copilas foarte frumos si cu o dorintã de viatã care impresioneazã. Si-a revenit din hipotermie imediat, n-a refuzat hrana si starea lui de sãnãtate este bunã. A venit pe lume la termen si chiar dacã a fost aruncat la container de cãtre cea care i-a dat viatã, va avea o soartã bunã pentru cã sunt multe familii care îl doresc”, a spus un cadru medical.

Sapte familii vor sã-l înfieze

1-1Impresionat de drama micutului, un politist din cadrul IPJ Hunedoara a decis sã-l adopte si a anuntat acest lucru chiar în ziua în care bebelusul ajungea sub supravegherea medicilor. Comisarul Florin Bolosin l-a vizitat, sâmbãtã, pe „Petru” la Spitalul de Urgentã Petrosani, însã dorinta lui de a-i oferi dragostea pãrintilor si cãldura unui cãmin ar putea fi zãdãrnicitã. Alte sase persoane si-au manifestat interesul de a-l adopta pe bãietel si vor face formalitãtile cãtre Directia pentru Protectia Copilului în acest sens. „Din cadrul Spitalului de Urgentã Petrosani sunt trei doritori. Cineva de la Urgentã, de la Ambulantã si chiar de pe una din sectiile unitãtii medicale. Mai sunt si alte persoane, dacã nu mã însel chiar si un alt politist si-ar dori sã-l adopte”, spun surse din cadrul SUP. Politistul, Florin Bolosin mai are trei copii dintre care doi adoptati dupã ce au fost abandonati în spital.

Politistii o cautã pe mama iresponsabilã

Politistii din Petrosani au deschis o anchetã si o cautã pe femeia care si-a aruncat bebelusul la gunoi. Surse judiciare spun cã au fost verificate patru persoane doar joi, însã nici una dintre ele nu are legãturã cu cazul. Totusi, pe baza probelor prelevate de la fata locului dar si cu declaratiile martorilor, anchetatorii sperã sã ajungã în scurt timp la mama vinovatã.  Reamintim cã bebelusul a fost pur si simplu aruncat de mamã, la câteva zeci de minute dupã nastere, într-un tomberon de gunoi din cartierul Aeroport –Petrosani. A fost descoperit de un angajat de la salubritate care venise sã ridice gunoiul si s-a uitat în container înainte de a-l goli în masina ce compacteazã gunoiul, iar astfel i-a salvat viata. Micutul, un bãietel de 2,05 kilograme, a fost dus de urgentã la spital si si-a revenit complet. Medicii, politistii dar si angajatii de la salubritate spun cã bãietelul va avea noroc în viatã  pentru cã supravietuit câteva ore în frig, a scãpat de câinii

maidanezi dar si de malaxorul de gunoi.

Maximilian Gânju