6Centru pentru minore abuzate, la Petrosani. Reprezentantii Bisericii Sfânta Varvara din Petrosani vor sã se alãture persoanelor aflate la necaz. Cei de la bisericã au primit un spatiu pe care vor sã îl transforme în centru pentru tinere abuzate si pentru vârstnicii care nu au pe nimeni sau care au fost uitati de rude.

”În aceastã clãdire am dori sã deschidem un azil pentru vârstnici si un centru pentru minore care sunt abuzate sau rãmân însãrcinate si nu au unde sã stea si atunci sã le primim aici pânã nasc si sã avem grijã de ele sã nu facã avort. Am rugat niste colegi profesori care la initiativa lor am venit aici împreunã sã colectãm niste piatra pentru a face un gard si asteptam sã primim avizele pentru împrejmuire”, a declarat Iulian Bãlãutã, reprezentantul Bisercii Sfânta Varvara din Petrosani.

Ideea a luat nastere în urma unor discutii purtate cu reprezentantii Serviciului Local de Asistentã Socialã.

”Stând de vorbã cu doamna Mraz de la Serviciul de Asistentã Socialã sunt cazuri care ar avea nevoie si nu sunt astfel de centre la Petrosani”, a mai spus sursa citatã.

Reprezentantii Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Hunedoara au precizat cã existã tinere abuzate însã existã si cazuri în care acestea nu raporteazã aceste tratamente agresive.

6-1Celor de la bisericã li s-au alãturat mai multi voluntari ai Colegiului tehnic Dimitrie Leonida din localitate.

”Am venit la cererea si rugãmintea unui coleg de-al nostru si împreunã cu tinerii am dorit sã dãm o mânã de ajutor pentru a duce niste pietre si bolovani, sã ajutãm la ridicarea temeliei acestui edificiu pentru bãtrâni. Noi functionam pe principiul ”putini dar buni” dar cu sigurantã data viitoare vom fi si mai multi”, a declarat Cristian Pântea, profesor geografie la Colegiul Tehnic. D. Leonida.

Dupã ce vor fi finalizare lucrãrile de amenajare, centrul va functiona în cartierul Colonie din Municipiul Petrosani.

Monika BACIU