Dupã Preparatia Petrila, încet, încet dispar si clãdirile din incinta minei.  Primãria din localitate va angaja o firmã care sa  demoleze parte din constructiile care sunt în proprietatea administratiei locale.

Clãdirile din peisajul minier din Valea Jiului dispar pe zi ce trece. Deja se fac pregãtirile pentru închiderea minei Petrila, pentru cã din incinta unitãtii urmeazã sã fie demolate niste constructii aflate în proprietatea primãriei. „  Am avut o întâlnire cu domnii din conducerea Societãtii de Închideri Mine si cu colegii mei pe aceastã temã. Întradevãr, în programul de închidere si ecologizare la mina Petrila sunt cuprinse mai multe active din aceastã incintã, care sunt în patrimoniul Orasului Petrila date prin hotãrârea 1169 din 2004. Acestea ne-au fost date în contul datoriile care le avea CNH-ul la timpul respectiv cãtre primãrie de aproximativ 200 miliarde lei vechi. Consiliul Local trebuie sã se pronunte vizavi de ce va face cu ele. Eu voi promova o hotãrâre de consiliu la sedinta din data de 29 mai în care voi propune sã le scoatem la licitatie în vederea demolãrii ”, a declarat Ilie Pãducel, primarul Orasului Petrila.

Conducerea primãriei estimeazã cã în circa douã luni de zile, firma care va câstiga licitatia, se si poate apuca de demolãri. Tot aici, la Petrila, la începutul acestui an s-a fãcut o implozie la Preparatia aflatã în apropierea minei, iar muncitorii mai lucreazã si acum în acest perimetru.

Luiza Andronache