La Petrosani a avut loc cea de-a patra editie a campaniei de colectare a deseurilor electronice si electrocasnice. Oamenii, mult mai receptivi, fatã de anii precedenti au ”scãpat” de aparatele nefolositoare. Reprezentantii Asociatiei Române pentru Reciclare Roresc spun cã aceastã campanie a fost de un real succes.

”A avut foarte mare succes, într-adevãr datoritã primãriei si celor care s-au implicat în aceastã campanie, cetãtenii municipiului Petrosani au fost anuntati si au rãspuns promt la aceastã campanie, au venit în cele patru puncte si au depus obiecte si în plus Asociatia RoRec a avut masini care s-au deplasat la domiciliul oamenilor care au solicitat acest serviciu. Avem acest serviciu tocmai pentru a veni în sprijinul cetãtenilor care sunt în vârstã sau nu se pot deplasa, noi mergem la domiciliul acestora si ridicãm aceste produse ei având aceeasi sansã ca toti ceilalti deponenti, primesc taloane care au fost astãzi în urnele extrase”, a declarat Monica Rada, reprezentant Rorec.

2-1Reprezentantii administratiei locale de la Petrosani apreciazã cã în fiecare an, petrosãnenii sunt din ce în ce mai receptivi la astfel de actiuni.

”S-a derulat o nouã editie din campania ce viza colectarea deseurilor electrice si electrocasnice sub deviza ”Locul deseurilor nu este în casa”, o serie de voluntari de la Liceul de Informaticã au mers în cele patru locatii anuntate, actiunea s-a desfãsurat între orele 10-17 astfel apoi ne-am adunat la primãrie unde am fãcut tragerea la sorti ai câstigãtorilor pentru a-i stimula pe cei care au renuntat la aceste obiecte si care pot vedea cã pot câstiga altele noi în schimb. S-au acordat mai multe premii, mixere, fierãstrãu vertical, fier de cãlcat si aspirator”, a precizat, sâmbãtã, viceprimarul municipiului Petrosani, Dorina Nitã.

2-2În urma colectãrii, 15 persoane din municipiului Petrosani au fost premiati în urma unei tombole cu diferite obiecte electronice si electrocasnice.

Monika BACIU