Cătălin Zmărăndescu a venit la Petroșani și a luat parte la o competiție, alături de copiii din academia pe care a înființat-o.
S-au întrecut aici cu peste 100 de copii veniți de la mai multe cluburi din țară. Zmărăndescu spune că a găsit aici copii foarte talentați cărora le spune mereu că viața este o competiție.

Peste 150 de copii s-au întrecut la Petroșani, într-o competiție între cluburi, iar de la mic, la mare, cu toții au arătat că știu să se apere și că luptele sunt pentru oricine. Alături le-a fost luptă-torul Cătălin Zmărăndescu, venit și el să își încurajeze copiii din academia lui.
„Vrem, cumva, să creăm un început pentru fiecare. Nu contează de unde vine, cine este, al cui este. Important e ca fiecare copil să se pregătească cum poate mai bine pentru meci, pentru mai multe meciuri, pentru că viața este un meci, până la urmă. Și atunci noi trebuie să le dăm lor o pornire, să învețe să fie competitivi și să câștige în viață”, spune Cătălin Zmărăndescu, antrenor la Academia Zmărăndescu.


La competiția inter cluburi s-au aliniat copii de la mai multe cluburi din Craiova, Drobeta Turnu Severin, Târgoviște, de unde vin cei de la Academia Zmărăndescu, din Giurgiu, Sibiu, Brașov, Hațeg și, desigur din Valea Jiului.
„Este o competiție foarte importantă, iar participarea acestor copii este o bucurie. Academia Cătălin Zmărăndescu, un nume în acest domeniu, este prezentă aici, iar asta înseamnă că în Valea Jiului și în județul nostru, competițiile încep să prindă contur și sunt din ce în ce mai apreciate”, a spus Ionuț Năsălean, antrenor al clubului din Lupeni.


„Sunt din 9 orașe și au venit și cei din Vale, de la Vulcan Lupeni. Încercăm să facem meciuri amicale, ca să se întâlnească între ei nu doar la meciurile din competiții. Și aici vor câștiga experiență și se vor simți foarte bine împreună. Sportul nu înseamnă doar bătaie, doar o încleștare, doar să câștigi. Sportul, după părerea mea, te face om, te face să fii mai bun și să ai principii în viață”, a precizat și Romulus Gabor, antrenor ACS Taiyo Do Petroșani, organizatorul competiției.
În astfel de competiții ajung copii talentați, care învață ce este disciplina și că nu e important doar să știi să te bați.
„Cel mai mare titlu al meu l-am luat atunci când am luat centura. Este un sport și pentru fete. Trebuie să știi și să te aperi, să fii în siguranță”, a spus o fetiță care a intrat în ring.


„Este foarte greu, mai ales dacă vrei să ajungi la performanță. Îți trebuie minim două antrenamente pe zi. Am ales acest sport de mic, că l-am văzut la televizor pe Moroșanu cum se bate și am vrut să fiu ca el”, spune un alt sportiv din Craiova.
„Am ales acest sport, pentru că de mic am vrut să fac sport de performanță. Visul meu e să ajung în UFC, iar acesta cred că este visul oricărui sportiv de aici”, a explicat un alt sportiv.

Acești copii care vin la sală și intră pe ring, cu cască pe cap, protecție de dantură și mănuși, plus tibiere, Sunt din toate mediile sociale. Antrenorii lor îi învață ce înseamnă să fii bun, disciplinat, să te comporți cu sportivitate și să ții ștacheta ridicată.
Diana Mitrache