8Directorul general al Apa Serv Valea Jiului a luat decizia de a-si afisa pe site-ul institutiei leafa pe care o primeste lunar de la societate. Scandalul declansat la nivel national privind lefurile exagerat de mari ale unor directori de societãti de stat si regii l-a determinat pe Costel Avram, directorul societãtii de apã si canal, societate patronatã de primãriile din Valea Jiului si Consiliul Judetean, sã-si facã public salariul lunar primit pentru functia de conducere.

Avram spune cã nu are nimic de ascuns si astfel evitã speculatiile cu privire la cât câstigã. “De ce sã ascund, mi-am pus salariul pe site-ul Apa Serv sã poatã vedea si consumatorii dar si subordonatii cât câstig. Sunt ambele salarii acolo si cel de la încadrarea pe functie dar si cel pe care-l primesc în prezent dupã ce am decis reducerea tuturor salariilor celor cu functii de conducere.

Si mie mi-am redus salariul cu 100 de lei, ca si lor si recunosc cã sunt angajati care au leafã mai mare decât mine pentru cã beneficiazã de anumite drepturi de care eu nu pot beneficia pentru cã nu permite legea”, a declarat Avram. Acesta a fãcut referire la tichetele de masã pe care le primesc angajatii dar si de o cantitate lunarã de apã pe care o primesc subordonatii cu lefuri mai mari, în conformitate cu Contractul Colectiv de muncã, bonificatii de care directorii societãtilor nu pot beneficia.8-1

Astfel, potrivit fisei de salariu, directorul general al Apa Serv Valea Jiului are un salariu brut de 4900 lei si dupã retinerea impozitelor primeste în mânã 3436 lei.

Maximilian Gânju