9Bucurie fãrã margini pe proprietarii de cai din cartierul Colonie – Petrosani, dupã ce municipalitatea le-a asigurat hrana la animalele de povarã.Mai multe familii sãrace din municipiul Petrosani care îsi duc traiul zilnic cu ajutorul cãrutei si al calului din bãtãturã, au scãpat de o cheltuialã în plus dupã ce edilii le-au dat gratuit toatã iarba cositã de pe domeniul public.

Mai exact câteva tone de iarbã fragedã care ar fi trebuit incineratã pe cheltuiala municipalitãtii. Afacerea este cu câstig si pentru administratia localã, pentru cã proprietarii de cai care au primit iarba, si-au cosit-o singuri. „Noi oricum trebuia sã cosim, însã ei ne-au spus cã mai bine o cosesc cu coasa pentru cã este prea mãruntitã de motocositorile noastre si nu o mãnâncã animalele.

Le-am dat iarba din Parcul Central, zona Dimitrov, spre surprinderea noastrã au venit oamenii si si-au cosit-o”, a declarat ieri, Aron Dumitrescu, seful SPADPP din cadrul municipalitãtii.

De mai multi ani încoace proprietarii de cai din zona Colonie primesc iarba de pe domeniul public drept hranã pentru animale. Proprietarii de cai spun cã au scãpat

de o cheltuialã în plus si îsi mai întremeazã si animalele.

Maximilian Gânju