11Paznicul de la Cabana Buta, dat dispãrut dupã Pasti, este de negãsit. Jandarmii montani si salvamontistii au periat muntele zile în  sir, dar  bãrbatul parcã a intrat în pãmânt! Ioan Saitos a plecat înainte de Pasti spre locul de muncã si a fost dus de cabanier în munte, la cabanã, cu tot ce-i trebuie pentru întâmpinarea eventualilor turisti.

Chiar cabanierul a fost ultimul care l-a vãzut pe ajutorul lui, care este acum de negãsit. Zona de actiune este una destul de dificilã, de munte, dar jandarmii si salvamontistii o cunosc bine având în vedere experienta acestora de-a lungul vremii.

Cabana Buta se aflã la peste 1600 de metri altitudine,  la aproximativ 15 kilometri de DN 66 A, iar aici se poate ajunge doar pe jos, cu masini de teren sau cu ATV-uri. Zile în sir l-au cãutat echipele de salvare, care au periat muntele, dar în zadar, bãrbatul este de negãsit.

Desi au trecut mai multe zile, jandarmii montani desfãsoarã în continuare actiuni de cãutare, dar concomitent cu activitatea curentã, pentru cã în zonã au început deja sã vinã turistii.

„Noi desfãsurãm actiuni în zona respectivã, prin jandarmii de la Postul Montan din Câmpu lui Neag. Avem în vedere si cãutarea în continuare a acestei persoane, dar concomitent cu desfãsurarea celorlalte actiuni specifice în zona respectivã, unde a început sezonul turistic”, a declarat Nicolae Rãducu, purtãtor de cuvânt al IJJ Hunedoara.

De precizat cã nu se stie cu exactiatte dacã bãrbatul s-a rãtãcit în munti, a pãtit ceva ori pur si simplu a plecat fãrã sã anunte pe cineva, iar acest lucru îngreuneazã mult actiunea echipelor de salvare.

Bãrbatul dispãrut are 1,70 metri înãltime, constitutie astenicã, ochi cãprui si început de calvitie. Persoanele care pot da informatii utile anchetei, sunt rugate sã apeleze numãrul unic de urgentã 112 sau sã sesizeze cea mai apropiatã unitate de politie.

Carmen Cosman