Câteva lămpi cu forme diferite sunt acum montate, odată cu noul sistem de iluminat stradal, la Petroșani. Sunt inedite, dată fiind forma lor, iar acestea vor lumina aleile pietonale, fiind special create pentru așa ceva.

Noul sistem de iluminat stradal aduce lămpi de dimensiuni ceva mai mari, în contrast cu cele care sunt acum amplasate pe stâlpii stradali, la Petroșani.
Vor fi amplasate, mai ales în zona centrală, câteva astfel de corpuri de iluminat, care aduc cu lampioanele și care au rolul de a lumina aleile pe care trec pietonii.
„Este vorba despre proiectul de înlocuire a corpurilor de iluminat din Petroșani, la care suntem pe final. Sunt câteva corpuri de iluminat mai special. În proiect, ele au fost prevăzute 6, cred și vor fi amplasate în zona primăriei și a judecătoriei, la podul Maleia”, Declară Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani
Sunt lămpi LED destinate iluminatului ambiental, rezistente la rugină și coroziune.
Aproximativ 1339 de corpuri de iluminat stradal sunt schimbate în acest proiect, la Petroșani. Potrivit proiectului, acestea au o putere între 20și 218 Watti, iar proiectul este finanțat prin PNRR.
Noile lămpi sunt concepute după ultima tehnologie, iar factura iluminatului stradal se va reduce, așa cum spun specialiștii, cu 70%.

Diana Mitrache