O școală modernă și unde te simți ca în oricare alta din Europa, a împlinit acum un secol. Mii de copii au trecut pe aici și acum, la acest moment aniversar, cei de la Școala gimnazială nr 2 din Lupeni au marcat evenimentul.

La Școala nr 2 din Lupeni, toți invitații au fost așteptați cu pâine și sare, iar în curtea școlii, una modernă și cochet anenajată, au ascultat cu toții Imnul Școlii.
Sunt mii de tineri care s-au format aici, iar o parte dintre cei care au predat aici în ultimele decenii au fost invitați să ia parte la ceremonii. La fel și foștii elevi, oameni care au învățat aici primele litere ale alfabetului. Și, printre ei, chiar primarul Lucian Resmeriță. „Este o zi cu o încărcătură foarte mare. Pentru acești copii și profesori e o zi mare. Unii profesori și-au petrecut aici o viață. Pentru mulți, Școala Gimnazială nr 2 a fost a doua casă. Iar pentru mine, e o mare bucurie. Au, aici, am petrecut 8 ani de zile și mă bucur acum să îi revăd pe profesorii mei, pe care îi stimez și îi aprecize, pentru că au reușit să îmi transmită din cunoștințele lor și să mă determine să îmi fac un rost în viață. Iar acest lucru l-au făcut pentru sutele și miile de copii care au trecut pe aici”, a spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Sunt 100 de ani de excelență în educație, au ținut să sublinieze cei de aici, dascălii care formează generația de acum, într-o școală modernă, dotată așa cum se cuvine. „Ne bucurăm de vizita atâtor oameni dragi nouă, care și-au lăsat amprenta în cei 100 de ani de educație. Am pregătit plachete, momente intime și dragi lor. Vor vizita toți școala. Ame invitați și, la Palatul Cultural am pregătit un program artistic”, a spus și Anca Elena Cordea, directoarea Școlii Gimnaziale nr 2 Lupeni.
Sărbătoarea a început la școală, înainte de vacanță, așa că toată lumea a participat cu bucurie la acest eveniment. Profesorii vechi au revenit la școală, iar cei de acum i-au
primit să depene amintiri, alături de cei care cândva le-au fost elevi, iar azi sunt oameni mari.
Diana Mitrache