Astăzi, a avut loc ceremonia solemnă de constituire a Consiliului Județean Hunedoara și depunerea jurământului de către președintele Laurențiu Nistor și noii consilieri județeni aleși în urma scrutinului din data de 9 iunie 2024.

Ceremonia de învestire, găzduită în sala de ședințe a instituției, a fost una deosebit de emoționantă. Președintele Laurențiu Nistor a punctat în mesajul său principalele realizări din perioada 2020-2024: investiții în infrastructura rutieră, în infrastructura sanitară, atragerea de noi fonduri europene nerambursabile în valoare de peste 1 miliard de euro.

 

„Astăzi, trăiesc un moment deosebit, unul care mă onorează profund, atât ca om, cât și ca reprezentant al locuitorilor acestui județ. Depunerea jurământului în fața dumneavoastră nu este doar un gest solemn, ci simbolizează angajamentul meu ferm de a lucra pentru viitorul județului Hunedoara. Încrederea pe care mi-ați oferit-o este, pentru mine, o responsabilitate pe care o port cu mândrie și cu recunoștință. Am convingerea că succesul nostru depinde de unitate și colaborare. Suntem aici, indiferent de convingerile noastre politice, pentru a servi interesul comun al cetățenilor. Doar împreună, prin dialog deschis și respect reciproc, putem construi un Consiliu Județean puternic, capabil să răspundă provocărilor acestui județ”, a subliniat președintele Laurențiu Nistor în mesajul adresat celor prezenți la eveniment.

Președintele Laurențiu Nistor i-a felicitat pe noii consilieri județeni care au primit votul de încredere în 9 iunie, alături de care va face echipă pentru promovarea proiectelor importante pentru județul Hunedoara. Astfel, în următorii patru ani, Consiliul Județean Hunedoara are ca obiective principale modernizarea infrastructurii, atragerea de investiții și îmbunătățirea serviciilor publice – în special sănătatea și educația.

La ceremonia de învestire a fost prezent Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, reprezentanții cultului penticostal, doamna Natalia Elena Intotero, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse, doamna Florina Doris Visirin, prefectul județului Hunedoara, deputații Ilie Toma și Viorel Salan, primari de municipii, orașe și comune, conducători ai instituțiilor subordonate Consiliului Județean Hunedoara și ai instituțiilor deconcentrate, ai structurilor de apărare și jurnaliști.

Biroul de presă al Consiliului Județean Hunedoara