Modernizarea rețelelor de apă și canalizare din Valea Jiului a fost posibilă în mare măsură datorită fondurilor europene, care au permis operatorului SC ApaServ Valea Jiului să implementeze un amplu program de investiții în infrastructura locală.

Cristian Ionică, directorul general al ApaServ, a subliniat rolul esențial al acestor fonduri pentru reabilitarea aproape integrală a sistemului de alimentare cu apă și canalizare din regiune.
În ultimul an, au fost executate lucrări majore de înlocuire a sistemelor vechi și de punere în funcțiune a celor noi, contribuind astfel la siguranța alimentării cu apă a localităților din Valea Jiului.
”Fiind finalizate lucrările pe fonduri europene, mai puțin orașul Lupeni, unde mai sunt aproximativ 20%, în ultimul an de zile ne-am putut permite să facem lucrări foarte importante pentru punerea în siguranță a sistemului de alimentare cu apă și a sistemului de canalizare prin lucrări de înlăturare a sistemelor vechi și punerea în funcțiune a rețelelor noi. Lucrarea de la intrarea în municipiul Lupeni va pune în siguranță alimentarea cu apă a zonei, atât de la Vaela de Pești până în Vulcan, cât și din Vulcan până la Stația Zănoaga. Chiar dacă am mai avut restricții în zonă, datorită lucrărilor de investiții care au fost făcute mai ales la rețeaua de aducțiune, avem posibilitatea de a ne asigura o rezervă în rezervoarele de înmagazinare astfel încât orice lucrare care durează mai puțin de opt ore poate fi făcută fără ca populația să fie afectată. În acest moment având o aducțiune nouă, dacă avem probleme pe Vulcam dăm apă din Zănoaga și invers, dacă avem probleme pe Aeroport, dăm apă din Valea de Pești. Am extins rețelele din Zănoaga până pe Vișinilor și Stadion. Acest lucru nu se întâmplă doar pe Petroșani ci și pe Petrila. În momentul în care facem lucrări de renunțare la rețelele vechi sau de înlocuire a unor tronsoane de rețele vechi să putem pune în siguranță alimentarea cu apă”, a declarat Cristian Ionică directorul general al SC ApaServ Valea Jiului.
O lucrare deosebit de importantă a fost realizată la intrarea în municipiul Lupeni, asigurând alimentarea cu apă pentru întreaga zonă, de la Valea de Pești până în Vulcan și din Vulcan până la Stația Zănoaga. Noua rețea de aducțiune permite ApaServ să furnizeze apă din diferite surse în cazul unor probleme tehnice. Dacă apare o defecțiune la Vulcan, alimentarea poate fi preluată de Stația Zănoaga, iar dacă Aeroportul are probleme, apa este furnizată din Valea de Pești. De asemenea, au fost extinse rețelele din Zănoaga până pe Vișinilor și Stadion, iar astfel de lucrări continuă și în alte localități, cum ar fi Petrila.