Pompierii nu au fost de acord cu finisajele, iar copiii din Cartierul 8 Martie, mai așteaptă să meargă la grădinița din apropierea blocului lor. Acolo erau necesare investiții, pe care primarul spune că nu și le permite. Așa că încă nu s-a deschis grădinița.
Clădirea care găzduiește grădinița a intrat în reabilitare și luni de zile s-a lucrat. Lucrările au fost etapizate și tot nu s-au finalizat. Iar acum, cerințele pompierilor, pentru siguranța la incendii, par să țină preșcolarii departe de sălile renovate.
„Am avut o problemă cu cei de la pompieri, pentru că, dacă faci tot ce spun pompierii, riști să intri în faliment. Adică, trebuia să facem niște investiții, care, dacă erau doar din bugetul local, nu ni le permiteam. Sunt niște măsuri duse la extrem. Un exemplu vă dau: la un geam, rezistent la foc, prețul ajunge la 200 de milioane lei vechi, un geam, care rezistă 30 de minute la foc. Avem o scară de incendiu și stânga, dreapta, trebuiau puse acele geamuri. Devizul era de 1,3 miliarde de le vechi. Am găsit o altă soluție. Închidem geamurile, punem sticlă Nevada, care este rezistentă la foc, așa cum cer normele pompierilor. Sper că, până în 15 noiembrie să terminăm”, declară Vasile Jurca, primarul orașului Petrila
Lucrările de reabilitare trebuiau finalizate în ultima zi a lunii decembrie. Nu a fost posibil și acestea au fost continuate încă aproape un an de zile.
În Regiunea Vest, 58 de proiecte, cu o valoare nerambursabilă estimată de 83 de milioane de euro, au fost propuse pentru etapizare prin Programul Regional Vest, iar grădinița din acest cartier s-a numărat printre ele.

Diana Mitrache