Începe sezonul de schi, iar salvamontiștii au simulat un exercițiu complex de salvare din instalațiile de transport pe cablu, dar și din teren cu diferență de altitudine mare.
Acesta s-a desfășurat la Straja și au participat salvatorii montani din toate structurile din Valea Jiului.

Salvamontiștii din Parâng, Straja, de la Câmpul lui Neag și cei care asigură permanența în Pasul Vâlcan s-au antrenat în cadrul unui exercițiu complex, la Straja. Aici sunt și cele mai multe instalații de transport pe cablu, așa că aici au vrut să ia parte și la exerciții ce au avut scenarii complexe și cu care se pot întâlni oricând în timpul sezonului. „Au participat toți salvatorii montani activi și aspiranți de la Lupeni și colegi din partea serviciilor din Uricani, Petroșani și echipa serviciului județean a Salvamont. A fost o acțiune cu două faze. Una, de salvare din instalațiile de pe cablu, având în vedere numărul mare de instalații. Această pregătire este mai mult decât necesară a fi făcută în fiecare an, iar exercițiul în teren variat s-a desfășurat în zona de abrupt, acolo unde am aprofundat tehnicile de salvare din astfel de teren accidentat”, a spus George Resiga, șeful Salvamont Straja.
Salvatorii din munte spun că astfel dau piept cu realitatea în timpul unor exerciții și e mai bine. Asta, pentru că, atunci când ajung în fața unor situații reale, știu ce au de făcut și cum să facă să salveze viața oamenilor.

Diana Mitrache