110 percheziţii domiciliare şi 54 de mandate de aducere. Este bilanțul Operațiunii Jupiter.
Iar mascații au ajuns și în județul nostru.
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a coordonat, în cursul zilei de luni, 21 octombrie 2024, o amplă operațiune desfășurată la nivel național, în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române. Au fost puse în executare 110 mandate de percheziție și 54 de mandate de aducere.
Activitățile de urmărire penale desfășurate reprezintă o continuare a Operațiunii Jupiter, desfășurată la nivel național în cursul lunii mai 2024.
În județul Hunedoara, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hațeg, au desfășurat 4 percheziții într-o cauză de delapidare. Fostul administrator al unei asociații composesorale este suspectat că a delapidat fondurile acesteia.
Perchezițiile au avut loc și în București, Argeș, Arad, Alba, Gorj, Reșița, Cluj, Mureș, Bistrița, Constanța, Timiș, Vâlcea sau la Găiești.
Procurorii au precizat că „operațiunea Jupiter subliniază efortul autorităților de aplicare a legii în combaterea infracționalității, fiind un pas important în consolidarea statului de drept, în protejarea intereselor economice ale statului și un angajament al autorităților judiciare de a proteja siguranța cetățenilor și de a asigura angajarea răspunderii penale în cazul celor încalcă legea”.

Diana Mitrache
Imagini Poliția Română