Un bărbat din Lupeni se plânge de faptul că, recent, i-a murit un câine, iar imaginile pe care le-a văzut pe camerele de supraveghere ale garajului, arată că un bărbat a aruncat cu petarde în cușca câinilor. Acum mai are unul și acesta este extrem de traumatizat. Omul a făcut publice imaginile și cere să îi fie lăsate animalele în pace.
În imaginile postate de Cristinel Săftoiu, se vede cum, în zona proprietății ajunge un bărbat. Și, chiar dacă câinele lui nu latră, acesta se oprește și aruncă, cel mai probabil în cușca acestuia, o petardă. Se văd apoi scântei cum ies de acolo și câinele nu mai scoate niciun sunet. A fost, cu siguranță, traumatizat, iar acum proprietarul lui spune că vrea să i se facă dreptate. „Duminică dimineață a trecut o persoană neidentificată până acum, iar câinele nu i-a făcut nimic. El, însă, a dat direct cu petarda. Se vede pe filmare. E rea-intenție. Poate îl încurcă câinele la furat. Nu îmi dau seama ce a vrut să facă”, a spus Cristinel Săftoiu, proprietarul câinilor.
Omul are un garaj unde stau și câinii lui, iar drumul forestier spre Mierlașu, se află la 300 de metri de centrul orașului.
Mai spune și că acum câteva zile a fost nevoit să îngroape un alt câine și bănuiește că făcuse infarct, tot din același motiv. „Mai am un câine care a murit acum o săptămână, un pitbul. Era un câine frumos, sănătos, dar, în trei zile, l-a pus la pământ. Poate tot de la vreo sperietură. Nu pot fi sigur ce s-a întâmplat cu el. Dar a venit veterinarul, i-a făcut câteva injecții, nu și-a mai revenit deloc. Putea să dea foc aici”, a mai spus Cristinel Săftoiu.
Omul afirmă că va duce imaginile la poliție și cere sprijinul Poliției animalelor. Asta, pentru că se teme de integritatea animalelor lui, pe care le ține legate și care riscă oricând să moară de frică.
Aici mai are alți doi câini și cel care a fost speriat de petarda de duminică este încă afectat.

Diana Mitrache
Imagini de pe camera de supraveghere