Traficul, la intrarea în Petroșani, dinspre Hațeg, s-a desfășurat cu greutate, încă de la finele săptămânii trecute. Sunt semafoare, pentru că în zonă au loc lucrări pe o porțiune din DN 66, considerată una dintre cele mai periculoase. Restricțiile vor fi ridicate marți.
Se stă la semafor, la intrarea în Petroșani, pentru că drumarii au reabilitat porțiunea cu canale, una în care se petreceau frecvent accidente rutiere. Este o zonă cu denivelări și mai mulți șoferi, precum și cei care locuiesc în zonă, s-au plâns de terasament. Așa că acum s-au făcut aici lucrări. „Am avut probleme cu unele cămine, la rețeaua de canalizare. Am reușit să reabilităm 5 cămine. Asta însemnând infrastructura căminului, cămine, rame, capace. Nu am făcut noi lucrarea, cei de la Apa Serv, pentru că nu suntem specialiști în a pune cămine, la traficul care există la intrarea în Petroșani. Așa că lucrarea a fost executată de Drupo”, a spus Cristian Ionică, managerul SC Apa Serv Valea Jiului.
Cei de la Apa Serv spun că totul va fi gata și că, de marți, traficul va fi reluat în condiții optime. Asta, după reabilitarea căminelor care puneau în pericol siguranța traficului.
„În cursul zilei de azi, va fi finalizată. 5 cămine au fost schimbate integral. Două dintre ele erau cu risc mare de accident, lucru sesizat de nenumărate ori la Apa Serv și de către cei care au mai trecut prin Valea Jiului, cât și de poliție”, a mai precizat Cristian Ionică.
Sistemul de canalizare era mult afundat în terasamentul drumului, iar șoferii, ca să ocolească denivelările, ieșeau de pe banda lor. Exista astfel un real pericol, drumul fiind unul cu multe curbe și vizibilitate redusă.

Diana Mitrache