Ministerul Sănătății anunță că va finanța un proiect prin care vom avea un cabinet modern de planing familial în Spitalul de Urgență din Petroșani. Banii vin și pentru câteva cabinete ale medicilor de familie din județul Hunedoara, pentru câteva spitale, sau pentru o unitate medicală la Uricani.

„Îmbunătățim infrastructura medicală din județul Hunedoara prin PNRR. Peste 23.5 milioane lei au fost alocați pentru: dezvoltarea unității de asistență medicală ambulatorie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva, construirea de Centre Comunitare Integrate în orașele Uricani și Simeria, înființarea de Cabinete de Planificare Familială la Spitalul de Urgență Petroșani și la cel din Deva, extinderea și dotarea secției de terapie intensivă pentru nou-născuți din cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva, investiții în reducerea riscului de infecții nosocomiale pentru asigurarea unui mediu sigur pentru pacienți, modernizarea și dotarea unui număr de 49 de cabinete de medicină de familie”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.
Și, tot acum, primarul din Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a anunțat că a primit bani pentru „reparații capitale și dotarea cu aparatură medicală a Spitalului de Urgență”, bani cu care va continua construirea corpului nou al spitalului și va achiziționa aparatura necesară.

Diana Mitrache