Cum știi că a venit toamna? Simplu! Ajunge să faci o poză, în cel mai potrivit loc: la muntele bicolor.
Pe Taia, în sus, în estul Văii Jiului, toamna împarte o culme de munte în două: o parte verde și una ruginie. Iar aici sunt așteptați sute de turiști, în fiecare zi.

Muntele bicolor a ajuns un loc în care toată lumea merge pentru o poză inedită. Este, poate, cel mai vizitat loc din estul Văii Jiului, tocmai pentru că aici, muntele este împărțit perfect în două. O parte este verde, pentru că este împădurit cu brad, iar partea cealaltă este maronie. Și, cu fiecare zi, mai spectaculoasă.
Așa că nu lipsesc cei care au amenajat locul din apropiere, tocmai pentru că aici vin mulți turiști. „Chiar m-au întâmpinat aici oameni din Timișoara, Argeș, ori din Bacău. Eu încerc să fac aici un loc rustic. Mă folosesc de pădurea bicoloră. I se mai spune și Muntele Iubirii. Domnul Ioan Dan Bălan, scriitorul, i-a dat numele acesta muntelui. Dacă îl întorci invers, e în formă de inimă”, spune Petrică Hurdela, un tânăr care e gata să realizeze, cu priceperea lui, o mică oază de relaxare, un loc unde oamenii să poată să stea și să admire muntele.
Iar locul atrage mii de oameni, acum, toamna, cînd spectacolul naturii este desăvârșit. Muntele pare împărțit în două părți și oamenii i-au zis Muntele Bicolor. Și, în cinstea momentului în care natura va desăvârși tabloul, pe 3 noiembrie, aici va avea loc un concurs dedicat iubitorilor de sport și natură, „Pedalează cu San Montan”. „Suntem în fața pădurii bicolore, de la Gura Popii, din Cheile Tăii, de la Petrila și aici este o zonă, din fericire, din ce în ce mai frecventată de turiști. Această imagine pe care o vedem, a devenit virală, datorită fotografiilor și bineînțeles acum și datorită celor care vin, week-end de week-end, pentru că se instalează toamna și frunzișul se schimbă de la o zi la alta. Promovăm și noi Pădurea bicoloră, iar pe data de 3 noiembrie vom avea o acțiune dedicată tuturor celor din Valea Jiului, sau din afară. Finish-ul va fi aici, la campingul de la poalele pădurii bicolore”, a spus Erika Șanta, organizatoarea evenimentului.
Ca să ajungi aici, străbați întreg defileul de pe Taia, iar muntele ce se înalță, de cele mai multe ori, de la baza șoselei, lasă locul deschis pădurii bicolore. Aici este locul unde se fac cele mai frumoase fotografii, toamna.

Diana Mitrache