Proiectul UNESCO & abrdn „Promovarea dezvoltării
durabile prin programele și siturile UNESCO” subliniază importanța utilizării sustenabile a resurselor de apă în Țara Hațegului, Geoparc Global UNESCO. Inițiativa, desfășurată în România, vizează creșterea conștientizării asupra securității apei și împuternicirea studenților, precum și a comunităților locale, în vederea protejării și gestionării responsa­bile a acestor resurse esențiale.

Proiectul se concentrează pe cercetare, educație și acțiuni comunitare, implicând activ tinerii și locuitorii din Țara Hațegului în inițiative ecologice. Studenții beneficiază de educație cu privire la importanța apei ca resursă vitală și sunt încurajați să dezvolte soluții durabile pentru conservarea acesteia în beneficiul generațiilor viitoare.
„Prin avansarea utilizării
durabile a apei prin cercetare, educație și acțiuni comunitare în Geoparcul Global UNESCO Țara Hațegului, proiectul nostru crește gradul de conștientizare a securității apei, împuternicind studenții și comunitatea locală să protejeze resursele de apă,” a declarat reprezentantul Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului.
Activitățile specifice
ale proiectului contribuie la
o mai bună înțelegere a provocărilor legate de securitatea apei și la promovarea unei culturi a sustenabilității în rândul comunităților locale, subliniind rolul crucial pe care îl are fiecare individ în protejarea mediului natural din Geoparc.
Monika BACIU