Putem aprinde „Un milion de stele” și putem împlini tot atâtea speranțe pentru copiii din Petroșani. Caritas își deschide, vineri, la prânz, porțile. Poate veni oricine vrea să facă acum cunoștință cu copiii de aici și să le dăruiască sprijin financiar. Cu banii strânși vor avea cele necesare, peste 30 de copii.

Copiii care își petrec timpul la Centrul Caritas, în Casa Maria Stein, vin din medii defavorizate și familii sărace, iar aici primesc sprijin și educație. Învață reguli de conduită, primesc o educație aleasă și pleacă în excursii, pentru că părinții lor nu le pot oferi așa ceva. Și, pentru ei, Caritas își deschide porțile, vineri, de la ora 12,00. Atunci putem, participa la acțiunea „Un milion de stele”. „Îi invităm pe toți, cu drag, în data de 11 octombrie, la ora 12,00, să ne treacă pragul casei Maria Stein, ce aparține Organizației Caritas, pentru a aprinde simbolic, o candelă, pentru un copil care se confruntă cu dificultăți. Iar noi, cu această ocazie, încercăm să îi ajutăm”, a precizat Roxana Maria Cațan, coordonatoarea Organizației Caritas.
Vineri, de la 12,00, oricine poate veni la Petroșani, iar casa Caritas se află în apropierea stadionului Jiul Petroșani. Este casa cu gardul viu colorat. Aici, vin zilnic, copii care au nevoie de sprijin. „Copiii vor fi prezenți și ne vom putea bucura împreună de un ceai cald și o gustare. În prezent, avem 30 de beneficiari, dar vom avea 35. Acești bani se strâng pentru activitățile de educație la care ei participă. Sunt activități de informare non-formală, recreative, socializare, tabere, ori excursii”, a mai spus Roxana Maria Cațan.
Acțiunea „Un milion de stele pentru nevoiași” are loc în mai multe orașe ale României, iar în Valea Jiului, are loc la Petroșani, în miezul zilei de vineri, 11 octombrie.

Diana Mitrache