O hală nefolosită și câteva tarabe întinse pe trotuare este ceea ce, la Vulcan, precupeții numesc piață agroalimentară. Oamenii întind marfa pe tarabe amplasate afară, iar vara e prea cald, în timp ce iarna e mult prea frig. Și, pentru că hala este considerată inutilă, administrația locală s-a gândit să regândească proiectul de acolo.

„Foarte multă lume și-a exprimat dorința ca piața agroalimentară din Vulcan, cea care aparține de primărie, să fie reabilitată. Există acolo o hală, care a fost făcută cu mai mulți ani în urmă, dar ea nu este operativă. Vara, toți comercianții vor să iasă afară, iar iarna cred că acolo nu au vad. Așa că ne gândim să reanalizăm acest proiect și să refacem acolo toată zonă, ca să fie toată lumea mulțumită”, a spus Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.
În zonă ar mai fi o piață, dar este privată, iar spațiul nu este nici el bine dimensionat. Și nici acolo nu prea stau precupeții. Pentru că preferă chiar să vândă direct din coșuri, pe marginea drumului, decât să stea în aceste hale neconforme. Iar primarul spune că va finanța acum proiectul.
„Sursa de finanțare este din fonduri proprii. Practic, anul acesta dorim să realizăm proiectul tehnic, urmând ca, anul viitor, să începem lucrările de reconstrucție la această piață. Doar partea de proiectare ne costă cam 100 de mii de lei. Așteptăm să vedem opinia proiectantului, iar noi vom dezbate public ideile. Probabil că, în final, vom aloca și noi câteva sute de mii de lei. Asta, mai ales că acolo mai este o piață, dar este privată și proprietarul nu a vrut să o reabiliteze”, a mai precizat primarul Cristian Merișanu.

Diana Mitrache